A húsvéti répatorta őrületem találkozott a kávé imádatommal, és így megszületett a répatorta latte. Természetesen nem került bele répatorta, mindössze megpróbáltam azokat az ízeket reprodukálni egy latte macchiattoban, amelyek megjelennek egy répaaortában is. Remélem, Te is beleszeretsz ebbe a (nem csak) húsvéti kávé különlegességbe.
Répatorta mindenhol
Idén nagyon elkapott a répatorta 🙂 Nem tudom, hogy az egy éve tartó bezártság kezd rajtam ilyen formában kiütközni, hogy mindenből próbálok valami mást is csinálni, de az tuti, hogy rosszul nem jársz se Te se én, mert elég jó receptek születnek.
A héten már megosztottam a répatorta energiagolyó receptemet, remélem már láttad 😉 Korábbi évekből pedig találsz itt a blogon egyszerű narancsos répatortát, ha kezdő házitündér vagy diós-mascarponés répatortát, ha szereted a kihívásokat.
Ezzel a répatorta latte-val azonban még magamat is sikerült meglepnem, hogy mik jutnak eszembe. Be is írtam a keresőbe, a répatorta latte szókapcsolatot, de találatot nem dobott fel (legalábbis is első 3 oldalon), így épp itt az ideje, hogy véget vessek ennek, és megosszam veled ezt a hiánypótló receptet 😀
Miből készül a répatorta latte?
Sokat gondolkoztam, hogy ital formájában ezt hogyan lehetne a legjobban visszaadni. Aztán eszembe jutott, hogy még ősszel készítettem egy mézes-gyömbéres diótejet, ami isteni volt. És miből van sok a répatortában? Dióból!
Elő is kaptam a NutraMilket és készítettem egy sima diótejet. Boltban szerintem nem lehet ilyet készen kapni, ezért marad az otthoni megoldás.
(De ha nem szeretnétek ezzel pepecselni, akkor akár házi vagy akár bolti zabtejet vagy kesutejet is használhattok a recepthez)
Kerül bele természetesen reszelt répa is, és sok egzotikus fűszer is.
Az utolsó lépésnél kell egy komoly döntést hoznunk, hogy teszünk-e rá egy nagyadag tejszínhabot is, vagy megelégszünk a krémes tejhabbal. Ha nem vagy komoly diétán, akkor ne hagyd ki a tejszínhabot, mennyei vele.
Diótej készítése
Részletesen írtam már korábban növényi tejek készítéséről, illetve a YouTube csatornámon 3 féle magtejet is megmutatok. Ezek alapján a diótej készítésről, most csak a lényeget emelem ki:
120 g diót a Nutramilkben 2 perc alatt krémes állagúra mixelünk. Hozzáadunk 8 dl szűrt vizet, és még további 4 percig turmixoljuk. Amikor készen van, leszűrjük és már indulhat is a répatorta latte készítés!
Ha nincs NutraMilked, akkor a törökmogyorótej recept alapján egy turmixban is elkésztheted. A dió elég puha, ami a legtöbb turmixnak nem okoz gondot.
Remélem, hogy húsvétkor a répatorta mellett, répatortás lattével is kényezteted magad, mert az utóbbi hetek történései után nagyon ránk fér egy kis kikapcsolódás és lazítás.
Kívánok Neked és szeretteidnek kellemes húsvétot!