Karfiolkrémleves pisztácia pesztóval

A mostani helyzetben egyre többen főzünk itthon, nem rendelünk, nem járunk étterembe. Azonban a háztartási teendőnkre jutó időnk és a kreativitásunk is véges lehet. Hoztam nektek most egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb krémleves ötletet, amihez csupán néhány alapanyagra van szükség. Ráadásul minden zöldségkrémleves egészséges és tápláló is, érdemes rendszeresen készíteni őket!

Karfiolkrémleves gyorsan

Az otthoni tanulás most még komolyabb kihívások elé állít bennünket, mert nem elég, hogy – ha szerencsések vagyunk – otthonról kell végeznünk a munkánkat, még a gyerekekkel is tanulni kell, plusz ellátni őket. Ilyenkor a gyors, de mégis tápláló levesek jól jönnek. Korábbi receptjeim között találtok brokkoli, sütőtök, paradicsom, és minestrone leves recepteket is, de most lássuk a karfiolt!

Karfiolkrémleves recept

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 dl rizstejszín
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 kk kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 0,5 liter szűrt víz opcionálisan, ha túl sűrű lenne
  • 5 dkg pisztácia

Elkészítése:

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és egy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, összemasszírozzuk és sütőben 180 fokon kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. A hagymát félbe vágjuk, a fokhagymának levágjuk a tetejét. Mind a kettőt alufóliába tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, és jól becsomagoljuk, majd rátesszük a tepsire.
  3. A megsült karfiolt , a vöröshagymát és a fokhagyma krémes belsejét turmixba tesszük, felöntjük alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, 1 evőkanál olívaolajat és a fűszereket, majd krémesre mixeljük.
  4. Átöntjük egy lábasba, szükség esetén melegítjük, vagy tovább hígítjuk alaplével vagy vízzel

A pesto: a hántolt pisztáciát kávédarálóban addig daráljuk, amíg az olaj kicsapódik, és pépes lesz. Áttesszük egy tálba, adunk hozzá 1 evőkanál  olívaolajat, 1 csipet sót, és összekeverjük. (hasonlóan készül, mint a tahini).

Tálaláskor a leves tetejére tegyünk a pestóból, és ha van friss bazsalikomunk, néhány levelet tehetünk mellé, mert ízben jól harmonizál.

Ezek is érdekelhetnek:

Krémes mediterrán paradicsomleves Smarta konyhájából

Egyszerű narancsos répatorta – húsvétváró recept

Brokkolis-sajtkrémmel töltött cannelloni sütőtökös-tejszínes mártásban

Nutella helyett ezt edd – vegán mogyorókrém

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

Hurom-H300-feher-topjuicers

Hogyan válasszunk gyümölcsprést?

A  gyümölcsprés egyre több háztartásban jelenik meg, hiszen az egyik legegyszerűbb módja a több gyümölcs és zöldség fogyasztásának. Én is nagyon régóta vágytam már egy

citromkrem

Citromkrém, amire tuti rákattansz!

Ha egyszer megérezzük a frissen szedett citrom illatát, aromáját és zamatát, akkor arra biztosan egy egész életre rákattanunk. Azonban a friss citrom élményért legalább a

immunerősítő-shot

Természetes immunerősítő ital

Télen a szervezetünk egészségéért sokat tehetünk egy kis tudatossággal és némi odafigyeléssel. Nem mindegy ugyanis, hogy mi kerül a tányérunkra és a poharunkba. Egytra immunerősítő

FAHÉJAS-SZILVÁS-SÜLT-ZABKÁSA

Fahéjas-szilvás sült zabkása

Sokan azt mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Nálam nem maradhat ki a reggeli, ha más nem egy tápláló kávés smoothie-t készítek magamnak.

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.