Karfiolkrémleves pisztácia pesztóval

A mostani helyzetben egyre többen főzünk itthon, nem rendelünk, nem járunk étterembe. Azonban a háztartási teendőnkre jutó időnk és a kreativitásunk is véges lehet. Hoztam nektek most egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb krémleves ötletet, amihez csupán néhány alapanyagra van szükség. Ráadásul minden zöldségkrémleves egészséges és tápláló is, érdemes rendszeresen készíteni őket!

Karfiolkrémleves gyorsan

Az otthoni tanulás most még komolyabb kihívások elé állít bennünket, mert nem elég, hogy – ha szerencsések vagyunk – otthonról kell végeznünk a munkánkat, még a gyerekekkel is tanulni kell, plusz ellátni őket. Ilyenkor a gyors, de mégis tápláló levesek jól jönnek. Korábbi receptjeim között találtok brokkoli, sütőtök, paradicsom, és minestrone leves recepteket is, de most lássuk a karfiolt!

Karfiolkrémleves recept

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 dl rizstejszín
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 kk kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 0,5 liter szűrt víz opcionálisan, ha túl sűrű lenne
  • 5 dkg pisztácia

Elkészítése:

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és egy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, összemasszírozzuk és sütőben 180 fokon kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. A hagymát félbe vágjuk, a fokhagymának levágjuk a tetejét. Mind a kettőt alufóliába tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, és jól becsomagoljuk, majd rátesszük a tepsire.
  3. A megsült karfiolt , a vöröshagymát és a fokhagyma krémes belsejét turmixba tesszük, felöntjük alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, 1 evőkanál olívaolajat és a fűszereket, majd krémesre mixeljük.
  4. Átöntjük egy lábasba, szükség esetén melegítjük, vagy tovább hígítjuk alaplével vagy vízzel

A pesto: a hántolt pisztáciát kávédarálóban addig daráljuk, amíg az olaj kicsapódik, és pépes lesz. Áttesszük egy tálba, adunk hozzá 1 evőkanál  olívaolajat, 1 csipet sót, és összekeverjük. (hasonlóan készül, mint a tahini).

Tálaláskor a leves tetejére tegyünk a pestóból, és ha van friss bazsalikomunk, néhány levelet tehetünk mellé, mert ízben jól harmonizál.

Ezek is érdekelhetnek:

Krémes mediterrán paradicsomleves Smarta konyhájából

Egyszerű narancsos répatorta – húsvétváró recept

Brokkolis-sajtkrémmel töltött cannelloni sütőtökös-tejszínes mártásban

Nutella helyett ezt edd – vegán mogyorókrém

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.