Tudom, hogy most a legtöbb embernek nem a húsvéti készülődés a legfontosabb, de akik megtehetjük, hogy otthon maradunk, sokkal jobban járunk, ha elkezdjük magunkat lefoglalni. A sütés ráadásul a lelkünket és az otthonunkat is megtölti békével, amire most mindannyiunknak igazán nagy szüksége van. Végtelenül egyszerű répatorta receptet hoztam nektek, amelyhez alap hozzávalók kellenek. Kapcsoljátok le a hírportálokat, melegítsétek be a sütőt, és készítsetek ti is egy finom süteményt a családnak!
Süss Te is – jót tesz!
Ha eddig nem sütöttél, akkor használd ki a lehetőséget, és kezd el most! Ha pedig rendszeresen szoktál, akkor ne hagyd abba, hiszen neked is és a családnak is fontos lehet ennek a szokásnak a megtartása. Használjátok ki a kényszerpihenőt, és a telefonnyomkodás helyett éljetek át közös élményeket! Vegyétek elő a társasjátékokat, süssetek közösen, beszélgessetek!
Tudom, hogy nehéz függetleníteni magunkat a napi történésektől, de ha próbáljátok kihozni a legjobbat a helyzetből, és elkezdtek közösen új dolgokat kipróbálni, erősebben fogtok kijönni a mostani helyzetből!
Az én lelkemet is megtöltötte melegséggel, amikor ezt a süteményt a kisfiammal közösen megsütöttük, mert egyrészt a kedvence, másrészt én is teljesen kikapcsolódtam. Azt hiszem, a legjobbkor jött ez a húsvéti együttműködés a Lidl Magyarországgal, mert nekem sikerült a húsvéti receptekkel, amiket hozok sorba nektek, egy kicsit kirángatni magam a mélypontról.
Egyszerű répatorta recept
Próbáltam ezt a receptet úgy összeállítani, hogy lehetőség szerint olyan alapanyagokat használjak fel, ami a legtöbb háztartásban elérhető, illetve ha el kell menni bevásárolni, akkor is könnyen beszerezhetők legyenek. Valamint az is szempont volt, hogy egy kezdő konyhatündér is el tudja készíteni, és meglegyen az első sikerélmény 🙂
Talán a bio narancs és citrom az, ami nem minden háztartásban érhető el, de a Lidl-ben én mindig szoktam találni. Mivel mind a kettőnek a héját használjuk fel a recepthez, ezért javaslom, hogy ha tudtok, mindenképp bio gyümölcsöt használjatok, mert ezeknek a héját nem kezelik vegyszerekkel, így fogyasztásuk biztonságos.
Répatorta hozzávalók:
Tésztához:
- 150 g répa
- 160 g étolaj
- 3 db bio tojás
- 200 g Diamant cukor
- 1 bio narancs reszelt héja
- 240 g Castello fehér liszt
- 1 csomag Belbake sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kk őrölt szerecsendió (kihagyható, ha nincs otthon)
Krémhez:
- 250 g Lovilio laktózmentes mascarpone
- 100 g Belbake porcukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1/2 Belbake vaníliarúd belseje
- cukor virág dekoráció
(Ha a bevonatot nem készíted el, mert nincs otthon hozzá mascarpone, úgy is nagyon finom lesz, csak ezért az egy alapanyagért, mostani helyzetbe ne menj boltba, de a heti-kétheti nagy bevásárlás listájára felírhatod!)
Répatorta elkészítése:
- A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk és egy aprítóban finomra aprítjuk. (ha nincs aprító, le is lehet reszelni, de aprítóban gyorsabb)
- A répához hozzátesszük az olajat és összedolgozzuk vele.
- Robotgéppel összedolgozzuk a cukrot a tojásokkal, és hozzá adjuk a reszelt narancshéjat és a szerecsendiót.
- A tojásos keverékhez tesszük az olajos répát, és elkeverjük.
- A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, és fokozatosan adjuk a tojásos keverékhez, és addig mixeljük, amíg egyenletes állaga lesz a tésztánknak.
- Egy kenyérformát kevés olajjal kikenünk, beleöntjük a keveréket és 45 perc alatt 175 fokon (alsó-felső sütés) készre sütjük.
Várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, mielőtt rákenjük a krémet.
- A krémhez a alapanyagokat habverővel jól összedolgozzuk, és egy spatula vagy tortalapát segítségével kb. 0,5 cm vastagon egyenletesen eldolgozzuk a tetején.
- A krémet megszórhatjuk aprított pisztáciával és cukor virágokkal dekorálhatjuk!
Hűtőben 3 napig tárolva fogyaszthatjuk.
PRO TIPP: pár szeletet zárt dobozban betehetsz a fagyasztóba, és 1-2 hét múlva tökéletes lehet reggelire is egy pohár tejjel!
A receptet a Lidl Magyarország szponzorálta.
Ezek is érdekelhetnek:
Expressz sonkás-sajtos vendégváró falatok
Mennyei gyümölcsös minitorták gyorsan