Vegán mogyorós-karamellás latte

vegan-mogyoros-karamellas-latte

Ha ebéd után egyszerre nyúlnál kávé és süti után, akkor inkább próbáld ki ezt a vegán mogyorós-karamellás latte-t, ami ráadásul csak természetes cukrot tartalmaz, és hihetetlenül finom. Azoknak is jó szívvel ajánlom, akik amúgy nem növényi alapú táplálkozást folytatnak, de imádják a finom, habos, kényeztető forró italokat, nem fogtok csalódni! 😉

Mogyorós-karamellás vegán latte

karamellas-latte

A vegán ételek nem lemondást jelentenek valamiről, hanem lehetőséget adnak új és izgalmas ízek megismerésére. A növényi tej lényegesen jobb választás, akár egészségügyi, akár környezeti terhelést nézve, és még attól sem kell félnünk, hogy ha nem iszunk tejet, akkor nem jutunk elég kalciumhoz, mert rengeteg növényi kalciumforrás van!

Nekem a legjobban a kesutej illik a kávés italokhoz, amely nagyon semleges ízű, de egyben krémes is. De természetesen ízlés szerint bármilyen növényi tejjel el lehet készíteni ezt a latte-t.

A kristály cukrot is remekül lehet helyettesíteni. A datolya az egyik legjobb természetes édesítőszer, ami ráadásul ad az italnak egy enyhe karamelles beütést is. Ha összeturmixoljuk az italt, mint ebben a receptben, akkor használhatunk magozott datolyát, ha pedig csak sima italként készítünk egy latte-t, akkor datolyaszirupot is használhatunk.

A mogyoróvaj (a klasszikus peanut butterre van szükségünk, nem a Nutellára – amelynek vegán opcióját szintén megtalálod a itt a blogon) és a kesudió krémességet és textúrát ad az italunknak.

A vanília, a fahéj és a cukrozatlan kakaópor pedig egy csipetnyi egzotikus fűszerezéssel bolondítja meg a vegán latte-t.

Extra tipp: ha szeretnéd a karamellás ízt fokozni, akkor készíts egy adag vegán karamell öntetet, és tegyél belőle a kávésbögre aljára egy kanálnyit.

Hozzávalók:

  • 1 eszpresszó
  • 1,5 dl növényi tej
  • 2 db magozott datolya
  • 1/2 csésze kesudió
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 késhegynyi vanília őrlemény
  • 1/2 kk fahéj

Elkészítése:

  • Az eszpresszót főzzük le.
  • Minden hozzávalót tegyünk egy turmixba.
  • Mixeljük össze jó alaposan.
  • Szűrőn keresztül öntsük bele egy edénybe, és melegítsük át
  • Öntsük pohárba, a tetejét hintsük meg egy kevés kakaóporral és már kész is vagyunk!

Ha további meleg ital receptekre vagytok kíváncsiak, akkor nézzétek meg ezt a videómat is:

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.