Nagyon csokis keksz

csokis-keksz

A keksz készítéshez nem kell szakértelem, könnyen elkészíthető, ezért szeretem őket ennyire. Ráadásul nagyon jól variálhatóak, így bármit beletehetünk, amit fellelünk otthon, így nem feltétlenül szükséges még boltba se menni, ha ennénk egy kis házi készítésű édességet. Most egy nagyon csokis keksz receptet hoztam el nektek, amit minden csoki rajongónak ki kell próbálnia!

Keksz receptből soha nem elég

extra-csokis-keksz

Mivel tényleg a legegyszerűbb sütési forma, így rengeteg keksz receptem van. Az egyik kedvencem a fehér csokis mogyorós keksz, de az almás-karamellás zabkeksz is mindig nagyon gyorsan elfogy. A tökéletes zabkekszre is van receptem, ha szereted a zabkekszet.  A kekszet nem csak önmagában, de például fagyival is előszeretettel eszi a család, mint például az extra krémes házi epres-kekszes fagyimhoz is.

Ha nincs kedved beindítani a sütőt a nagy melegben, akkor próbáld ki sütés nélküli receptjeimet, mint a sütés nélküli vegán kókuszkocka, vagy a sütés nélküli sajttorta pohárkrémek.

Csokis keksz recept

nagyon-csokis-keksz

Az elkészítés ahogy említettem pofon egyszerű és gyors. Néhány olyan alapnyagra van szükség, amely szinte minden háztartásban fellelhető.

Főbb alapanyagok:

Cukorból én szeretek 2 félét használni kristálycukrot és barna cukrot is, mert kicsit különböznek az ízjegyei. A barna cukortól kap egyfajta mélységet az édes íz. (bár nem tudom, hogy ez így mennyire érhető, hogy mire gondolok azzal, hogy mélysége van az édességnek 😀 )

A lényeg, hogy ha esetleg nincs otthon, akkor használhatsz csak kristálycukrot is az össz mennyiségnek megfelelően.

A lisztet is tudod variálni, ha nem sima fehér liszttel szeretnél dolgozni. Én a tönköly fehéret is szeretem kekszekhez.

A legegyszerűbb része az aprított csoki, mert tulajdonképpen bármilyen otthon fellelt csokit tehetsz bele. Akár egy elkóborolt húsvéti csokinyúl is mehet bele. (én idén úgy eldugtam a tojáskeresésre szánt csoki állatokat, hogy májusban kerültek elő. Húsvétkor be kellett vallanom a csemetémnek, hogy azért nincsenek a kertben csoki bármik, mert fogalmam nincs hol vannak. Így aztán felforgattuk a házat, de nem lett meg. De így legalább emlékezetesebb lett az idei Húsvéti tojás keresés 😀 )

Pár lényeges konyhai művelet a kekszhez

A vajat olvasztott, de nem forró formában érdemes használni. Pite tészta esetében pedig pont az elenkezője a lényeg, hogy minél hidegebb legyen a vaj.

A keksz esetében miután kész az alaptésztánk, utána megy be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen. Ha sietünk, ezt a lépést ki lehet hagyni, vagy lerövidíteni, de a keksz állagának jót tesz, ha a tészta egy kicsit pihen.

Extra tipp: én a fagyis kanalat használom ahhoz, hogy nagyjából egységes méretű legyen a keksz. Így legalább az év más szakaszában is van értelme a fagyis kanálnak 🙂

Utolsó technológiai tipp: mindig legyen megfelelően előmelegítve a sütő, és ne süssük túl a kelkszet!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
csokis-keksz-gyorsan

Nagyon csokis keksz


Description

Most egy gyorsan és könnyen elkészíthető, nagyon csokis keksz receptet hoztam el nektek, amit minden csoki rajongónak ki kell próbálnia!


Hozzávalók

Skála
  • 225 g olvasztott vaj
  • 210 g barna cukor
  • 170 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 350 g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 50 g cukrozattlan kakaópor
  • 50 g aprított étcsokoládé

Elkészítés

  1. Az olvasztott vajba egy spatulával belekeverjük a két féle cukrot, majd a tojásokat és a vanília aromát.
  2. Egy újabb tálban összekeverjük a maradék száraz hozzávalókat.
  3. A száraz alapanyagokat hozzáadjuk az első tálhoz, majd alaposan elkeverjük a spatulával.
  4. 2 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
  5. Kb. 50 g-os adagokat mérünk ki a tésztából. Korongokat formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük.
  6. Előmelegített sütőben 175 fokon 12 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzések

A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.

  • Category: Desszert
  • Módszer: Sütés

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 408 kcal
  • Cukor: 32.9g
  • Só: 221.1mg
  • Zsír: 18.3g
  • Telített zsír: 11g
  • Telítettlen zsír: 7.3g
  • Szénhidrát: 58.4g
  • Rost: 2.4g
  • Fehérje: 5.1g
  • Koleszterin: 67.8mg

Kulcsszavak: csokis keksz, nagyon csokis keksz, keksz

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

citromkrem

Citromkrém, amire tuti rákattansz!

Ha egyszer megérezzük a frissen szedett citrom illatát, aromáját és zamatát, akkor arra biztosan egy egész életre rákattanunk. Azonban a friss citrom élményért legalább a

immunerősítő-shot

Természetes immunerősítő ital

Télen a szervezetünk egészségéért sokat tehetünk egy kis tudatossággal és némi odafigyeléssel. Nem mindegy ugyanis, hogy mi kerül a tányérunkra és a poharunkba. Egytra immunerősítő

FAHÉJAS-SZILVÁS-SÜLT-ZABKÁSA

Fahéjas-szilvás sült zabkása

Sokan azt mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Nálam nem maradhat ki a reggeli, ha más nem egy tápláló kávés smoothie-t készítek magamnak.

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.