Lélekmelengető mézeskalács latte házilag

Ha a karácsonyra gondolunk, akkor szerintem az első édesség, az első illat, ami eszünkbe jut, az a mézeskalács. Már kevesebb, mint 1 hónap van vissza karácsonyig, és ideje elkezdeni ráhangolni magunkat az ünnepre – ha még nem lenne 🙂 . Ha még nem akarsz hozzákezdeni a mézeskalács sütésnek, akkor készíts egy adag mézeskalácsos szirupot és dobd fel vele a kávédat vagy készíts belőle fantasztikus mézeskalácsos latte-t. Már mutatom is a receptet!

Ízesített latte csodák házilag

Az ősz beköszöntével a kávézókban a jeges kávékat leváltják az ünnepi latte csodák, amit szívesen választunk, ha épp a barátainkkal futunk össze egy kis beszélgetésre. De mi van ha nincs kedvünk kimozdulni, vagy kimozdulnánk, ha lenne hova. Ilyenkor érdemes kreatívnak lenni, és elkészíteni a házi verzióját ezeknek a lélekmelengető forró italoknak. Az amerikaiak kedvencét a sütőtökös lattét már megmutattam, most jöjjön a karácsonyi kedvenc!

Mézeskalács szirup

Nagyon sok kész szirupot lehet vásárolni, de egyrészt elég drágák, másrészt nagyon könnyen lehet házi körülmények között is elkészíteni a kedvenceinket. Mindössze cukorra és néhány fűszerre van szükségünk!

Hozzávalók (2,5 dl-hez):

  • 400 ml szűrt víz
  • 200 g cukor
  • 1-2 fahéj rúd
  • 4 cm gyömbér feldarabolva
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 3 db csillagánizs
  • 1 db vaníliarúd

Szirup készítése:

  1. A cukrot a vízben alacsony hőmérsékleten feloldjuk. Azért érdemes szűrt vízzel dolgozni, hogy a vízben lévő klór vagy más íz és szagrontó anyagok ne kerülhessenek bele a szirupba, ne vigyék el az ízét.
  2. Ha tökéletesen feloldódott, akkor hozzáadjuk a fűszereket,  és felforraljuk.
  3. Körülbelül 2 perc forralás után alacsonyabbra vesszük a hőmérsékletet, hogy csak szépen bugyogjon, és 25 percig főzzük fedő nélkül, néha megkeverjük.
  4. Leszűrjük és üvegben 3-4 hétig tárolhatjuk.

Mézeskalácsos latte elkészítése

Egy pohár aljára 1-2 evőkanál szirupot teszünk, hozzáadunk egy eszpresszót vagy caffé crema-t. Tejet habosítunk (pohár méretétől függő mennyiségben), és ráöntjük a szirupos presszóra. A tetejét fahéjjal meghintjük.

Ha kíváncsi vagy, hogy én hogyan készítem, illetve jól jönne egy kávé kísérő kávébab formájú kávés süti recept is, akkor nézd meg ezt a videómat is: 

Ezek is érdekelhetnek:

Kávébab formájú kávés süti

Csokis-diós házi granola Smarta konyhájából

Íme az amerikaiak sütőtökös latte-ja

Ezt süsd karácsonyra: pekándiós-narancsos koszorú

Tetszett? Oszd meg te is:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

barackos-smoothie

Bőrszépítő nyári barackos smoothie

Nyáron a bőrápoló készítmények mellett érdemes kihasználni a narancssárga színű gyümölcsök és zöldségek bőrvédő és bőrszépítő hatását is, és minél többet fogyasztani belőlük. Nem csak

meggyleves

Hideg mentás meggyleves 10 perc alatt

Nyáron sokkal könnyebb gyors, finom, és főzés nélküli leveseket tenni az asztalra, hiszen a piacok roskadásig vannak szezongyümölcsökkel, amiből válogathatunk. Ha pedig meg akarjuk hosszabbítani

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.