Egyre divatosabbak a halloween-i házi bulik, de elég sok fejtörést okoz a házigazdáknak, hogy milyen stílusos étellel várják a rémisztő vendégeiket, amelyek egyszerre félelmetesen finomak, mégis rém egyszerűen elkészíthetőek. Egy komplett menüsor mutatok nektek, amelyet maximum egy óra alatt össze tudtok dobni, és garantáltan mindenki kifekszik a végeredménytől 😉
Halloweeni ételek egyszerűen
Az a jó, hogy a halloweeni ételek nem igényelnek precíz szaktudást, vagy különösebb jártasságot a konyhában. Ha ronda lesz, annál jobb, hiszen ilyenkor minden megengedett! És egy kis kreativitással a legegyszerűbb étel is félelmetesen jó halloweeni étellé változhat! Íme néhány ötlet!
Halloweeni előétel: pók tojás és véres szem
A várható létszámot szorozd meg másféllel és főzz meg annyi tojást keményre. (ne aggódj, nem lesz túl sok, mert a tojás egy részét úgy sem tudod normálisan megpucolni 😀 ) Ha pedig maradna valamennyi a végén, másnap készíts belőle tojáskrémet.
A főtt tojásokat vágd ketté hosszában, a sárgáját tedd egy keverőtálba, majd tejföllel, majonézzel, sóval, borssal mixeld krémesre. A felét tedd külön, a maradékhoz pedig adj egy fél avokádót, és egy kevés wasabi krémet és turmixold tovább. Ha nem találod elég zöldnek, egy kevés kék ételszínezékkel fokozhatod a hatást.
A tojásfehérjébe töltsd vissza a krémeket vegyesen. A sárga mehet púpozva, a zöldet csak bő 2/3-ig. Fekete olívabogyót szeletelj fel, és tedd a sárga tojásokra úgy, hogy pók formát képzel. A zöldbe nyomj pritaminpaprikás zöld olívabogyót, a fehérje részére pedig egy kevés piros ételfestékből rajzolj vérereket.
Halloweeni főétel: sült múmia pizza
Egyik leggyorsabb és legegyszerűbb halloweeni étel, ha előkészített pizza tésztát használsz. Vágd be a hosszabbik oldalánál 1/3-ig mind a 2 oldalon. Közepét kend meg pizza szósszal, mehet rá a mozzarella sajt, és erre a paprikás szalámi. Két oldalról kezd el ráhajtogatni a gyolcsokat a testre, de a szemnél hagyj egy kis rést. Ide jöhet még egy kis paradicsomszósz és szemnek pedig olívabogyó. 10 perc alatt 220°C-on már készre is sül.
Halloweeni desszert: ehető temető RIP
Érdemes ezzel kezdeni a menüsor elkészítését, hogy legyen ideje kihűlni. Csokipudingot sűrűre főzünk, egy tálba piskóta tallérokat halmozunk, és azt leöntjük a pudinggal. Miután kihűlt, gesztenyemasszát és a étcsokit reszelünk rá. Végül reggeliző kekszeket dekor tollal tetszés szerint kidekorálunk, és sírkőként beleállítjuk.
Ha nem csak egyféle desszerttel készülnél, akkor készíts ehető zombi szemeket és halloweeni muffinokat is!
Ha kíváncsi vagy én hogyan készítettem el őket, akkor nézd meg a halloweeni recept videót is, amiben megmutatok még egy véresen jó italt is! 😉