Felejthetetlen tojáskrém húsvéti maradékokból – Smarta konyhájából

Vége a húsvétnak, de nem fogyott el minden? Maradt jó néhány főtt tojás, egy darab sonka, zöldségek? A 4 napos hosszú hétvége utána már nem biztos, hogy a legnagyobb kedvvel fogyasztjuk el ezeket a maradékokat ebben a formájukban, viszont kiváló tojáskrémet lehet belőlük készíteni! 10 perc alatt kész, és garantáltan jobban fog esni. Gyere mutatom! 🙂

Történetem a tojáskrémes szendviccsel

A tojáskrémre körülbelül 10 évvel ezelőtt kattantam rá nagyon, amikor az akkori munkahelyem közelében nyílt egy pékség, ahol reggelente szenzációs szendvicseket is lehetett kapni. Mindegyik finom volt, de a tojáskrémesnek nem volt párja. Évekig ettem hetente többször is, és nem tudtam megunni. Aztán munkahelyet váltottam, és nem volt többé tojáskrémes szendvics reggelire, legalábbis olyan nem. Máshol pedig nem találtam meg azt az ízt.

Amikor a kisfiammal várandós voltam, ez is szerepelt a “kívánósságaim” listáján, így nem egyszer szelte át a párom a várost, hogy szerezzen nekem ebből. (Édesanyám hiába készített, annak nem volt olyan íze, az nem kellett 🙂 )

Sajnos ennek a történetnek is vége lett, amikor a pékség bezárt, így rákényszerültem, hogy kifejlesszem a saját tojáskrémemet, ami majdnem pont olyan 🙂

Húsvéti tojáskrém hozzávalói:

  • 6 db főtt tojás
  • 2 szelet (kb. 2 ujjnyi) húsvéti sonka – vagy év közben füstölt-főtt tarja
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál snidlinges sajtkrém (vagy vajkrém ízlés szerint)
  • 2 nagy evőkanál görög joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • friss fűszerek (majoranna, kakukkfű, oregano, petrezselyem, snidling… bátran használjuk azt, ami épp van otthon)
  • 2 kávéskanál só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Húsvéti tojáskrém elkészítése:

A tojásokat a tojás szeletelővel mind a két irányból elvágjuk, hogy apró legyen a fehérje, a sonkát és a lilahagymát apró kockákra vágjuk, a zöldfűszereket finomra aprítjuk. Mindent beledobunk egy aprítóba (esetleg turmixot vagy botmixeret is használhatunk) és szépen összedolgozzuk. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük hogy kicsit összeálljanak az ízek.

Körülbelül 6-8 adag lesz belőle.

Tipp: Ha nincs snidling kéznél, akkor nagyobb fej lilahagymát is használhatsz.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, akkor tudasd velem egy lájkkal és oszd meg 🙂

További tartalmakért kövesd a Facebook oldalamat, videó recepteket a YouTube csatornámon találsz.

Ezek is érdekelhetnek:

Mediterrán kuszkusz saláta Smarta konyhájából

Könnyű spagetti zöldborsó-pestóval és aszalt paradicsommal Smarta konyhájából

Lazac duo Smarta konyhájából

Krémes mediterrán paradicsomleves Smarta konyhájából

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.