Ehető ZOMBI szemek Halloween-ra!

Igaz, hogy a Halloween nem egy klasszikus európai ünnep, de az elmúlt években egyre több tematikus buli épül rá, és egyre nagyobb divat az, hogy a gyerekek házról házra járnak édességért. Mi lenne, ha nem előrecsomagolt cukorkákkal várnánk a vendégeket, hanem gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul félelmetesen jó, rothadó zombi szemekkel? 😀 Már mutatom is a receptet!

Halloweeni finomságok

Halloweenkor a ronda és undi ételek aratják a legnagyobb sikert. Egyre több helyen, szinte már művészien készítik a levágott boszorkányujjra, vagy véres cafatokra emlékeztető “finomságokat”. Ha ennyire nem durvulnátok el, de jól jönne néhány party étel ötlet, akkor nézzétek meg félelmetesen jó halloweeni receptjeimet is. Ha pedig még nincs kész a töklámpás, akkor irány a töklámpás készítő videóm, mielőtt hozzáfogtok zombi szemeket készíteni!

Halloweeni ehető zombi szemek – sütemény

halloween-recept

Ezt a süteményt, akár kisebb gyerkőccel is elkészíthetitek közösen, mert a lényeg, hogy ronda legyen! 😉

Zombi szemek Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 125 g fehér csoki
  • 30 g vaj
  • 1 tojás
  • 50 g cukor
  • 1/4 tk só
  • 1/2 tk vanília aroma
  • 1/2 tk sütőpor
  • piros és lila ételfesték
  • 100 g porcukor
  • 1 tk matcha tea por
  • színes cukorkák
  • barna és piros cukor dekortoll
  • cukorka szemek

Zombi szemek elkészítés:

  1. A fehér csokit felaprítjuk és gőz fölött a vajjal megolvasztjuk, majd adunk hozzá annyi piros és lila étel színezéket, hogy erőteljesebb magenta színt kapjunk, majd félre tesszük, hogy picit hűljön.
  2. Robotgépben a cukrot és a tojást alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokit, valamint a vanília aromát és még egy kicsit összedolgozzuk.
  3. A csokis-cukros elegyre rászitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzá adjuk a sót és egy spatula segítségével összedolgozzuk.
  4. A masszát 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. 2 tálat veszünk elő és a porcukrot félbe elosztva beleszitáljuk. Az egyikhez hozzá szitáljuk a matcha port is és elkeverjük.
  6. A megdermedt masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük alaposan a porcukorba vagy a matchas porcukorba és egy sütőpapírra tesszük.
  7. 8 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
  8. A még meleg sütibe belenyomkodjuk a cukorkákat, majd kihűlés után dekoráljuk.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan készítettem én, akkor nézd meg ezt a videómat:

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.