Ehető ZOMBI szemek Halloween-ra!

Igaz, hogy a Halloween nem egy klasszikus európai ünnep, de az elmúlt években egyre több tematikus buli épül rá, és egyre nagyobb divat az, hogy a gyerekek házról házra járnak édességért. Mi lenne, ha nem előrecsomagolt cukorkákkal várnánk a vendégeket, hanem gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul félelmetesen jó, rothadó zombi szemekkel? 😀 Már mutatom is a receptet!

Halloweeni finomságok

Halloweenkor a ronda és undi ételek aratják a legnagyobb sikert. Egyre több helyen, szinte már művészien készítik a levágott boszorkányujjra, vagy véres cafatokra emlékeztető “finomságokat”. Ha ennyire nem durvulnátok el, de jól jönne néhány party étel ötlet, akkor nézzétek meg félelmetesen jó halloweeni receptjeimet is. Ha pedig még nincs kész a töklámpás, akkor irány a töklámpás készítő videóm, mielőtt hozzáfogtok zombi szemeket készíteni!

Halloweeni ehető zombi szemek – sütemény

halloween-recept

Ezt a süteményt, akár kisebb gyerkőccel is elkészíthetitek közösen, mert a lényeg, hogy ronda legyen! 😉

Zombi szemek Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 125 g fehér csoki
  • 30 g vaj
  • 1 tojás
  • 50 g cukor
  • 1/4 tk só
  • 1/2 tk vanília aroma
  • 1/2 tk sütőpor
  • piros és lila ételfesték
  • 100 g porcukor
  • 1 tk matcha tea por
  • színes cukorkák
  • barna és piros cukor dekortoll
  • cukorka szemek

Zombi szemek elkészítés:

  1. A fehér csokit felaprítjuk és gőz fölött a vajjal megolvasztjuk, majd adunk hozzá annyi piros és lila étel színezéket, hogy erőteljesebb magenta színt kapjunk, majd félre tesszük, hogy picit hűljön.
  2. Robotgépben a cukrot és a tojást alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokit, valamint a vanília aromát és még egy kicsit összedolgozzuk.
  3. A csokis-cukros elegyre rászitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzá adjuk a sót és egy spatula segítségével összedolgozzuk.
  4. A masszát 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. 2 tálat veszünk elő és a porcukrot félbe elosztva beleszitáljuk. Az egyikhez hozzá szitáljuk a matcha port is és elkeverjük.
  6. A megdermedt masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük alaposan a porcukorba vagy a matchas porcukorba és egy sütőpapírra tesszük.
  7. 8 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
  8. A még meleg sütibe belenyomkodjuk a cukorkákat, majd kihűlés után dekoráljuk.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan készítettem én, akkor nézd meg ezt a videómat:

Tetszett? Oszd meg te is:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

menutervezes-tippek

5 tipp – így lesz hatékony a menütervezés

A tudatos menütervezés időt és energiát tud számunkra megspórolni, és elkerülhetjük azt, hogy időhiány miatt valamilyen kevésbé egészséges étel kerüljön a vacsora asztalra. Azonban sokszor

tojáskrem-smarta

Tojáskrém zsenge zöldekkel

A tojáskrém nem csak a húsvéti időszak kedvence lehet, hanem egész évben bármikor jó vacsora vagy akár reggeli ötlet is lehet. Az egyik legjobb a

zoldborsokremleves

Mentás zöldborsókrémleves

Frissítő, zsenge és nagyon egyszerűen elkészíthető! Ismét egy könnyű és gyors receptet hoztam nektek. Ez a zöldborsókrémleves akár 20 perc alatt tálalható, és csak néhány

mandulatej

Mandulatej házilag

A növényi tejitalok közül az egyik legnépszerűbb a mandulatej. Ez nem véletlen, hiszen azon túl, hogy nagyon kellemes a zamata, nagyon sok értékes vitamint és

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.