A kekszet készíteni hálás, és könnyű feladat. Nem kell hozzá különösebb szakértelem, vagy tapasztalat, hiszen se dagasztani, se keleszteni nem kell, mégis nagyon finom lesz a végeredmény. Ráadásul nagyon jól variálhatóak, így bármit beletehetünk, amit fellelünk otthon, így nem feltétlenül szükséges még boltba se menni, ha ennénk egy kis házi készítésű édességet. Én most egy tábla fehér csokit és egy fél csomag sótlan földimogyorót áldoztam be a keksz oltárán 🙂
Egyszerű fehér csokis mogyorós keksz
Most, a karanténban minden étkezést itthon oldunk meg. Tízóraira mindig valamilyen egészséges smoothie készül, délután uzsonnára pedig a gyümölcs mellé van valami nasi is. És mi is lenne jobb, mint egy kis házi sütemény, keksz, vagy energiagolyó.
Keksz recept
Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 150 g fehér cukor
- 2 tojás
- 1 tk rum aroma
- 300 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 100 g aprított fehér csoki
- 150 g aprított sótlan földimogyoró
Elkészítése:
- A szoba hőmérsékletű vajat a cukorral kikeverjük.
- Hozzá adjuk a tojásokat és a rum aromát, és tovább keverjük, amíg homogén állagú lesz.
- Bele szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, és alaposan elkeverjük.
- Végül hozzá adjuk az aprított csokit és mogyorót.
- Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, de akár egész éjszakára is ott maradhat.
- Kb. fél dió nagyságú golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a vagy a kezünkkel vagy egy kanállal kb. 0,5 cm magasságúra lelapítjuk.
- 175 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Zárt dobozban 5 napig tárolhatjuk.
Ha ez tetszett, próbáld ki az almás-zabpelyhes keksz receptemet is:
Ezek is érdekelhetnek:
Egyszerű narancsos répatorta – húsvétváró recept