Kakukkfüves spárgakrémleves recept

A spárgaszezon sajnos nem tart sokáig, éppen ezért érdemes kihasználni ezt a 2 hónapot, és minél többféle módon elkészíteni ezt a szuper zöldséget! Klasszikusan zöld és fehér spárga kapható a legtöbb helyen, mind a kettő tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Egyéni ízlés kérdése, hogy melyikből mit készítünk. Én a fehérből inkább spárgakrémkrémlevest szoktam készíteni, a zöld pedig megy tésztához, rizottóba, lágy tojáshoz… Most a fehérből készült krémleves vegán verzióját mutatom meg.

 

Március elején azért én is vettem pár plusz konzervet a wc papír mellé, biztos ami biztos. Viszont az most látszik, hogy az élet, legalábbis az élelmiszerboltok szempontjából megy tovább. Elkezdtem gondolkozni, hogy mit is készítsek a csicseriborsó konzervből, mert 1 konzervből humusz kicsit sok, zöldséges currybe is elég egy fél (vagy bab vagy csicseriborsó megy bele).

sparga-kremleves

Aztán eszembe jutott, hogy a semleges íze, és a krémes állaga miatt szuper jól passzolna a spárgához, így ráadásul természetes növényi  fehérjét is tudok pluszban juttatni a szervezetünkbe (100 g-ban 20,5 g fehérje van). Fűszerezésnek a kertemben éppen nyíló kakukkfüvet választottam, ami friss aromát kölcsönöz az egész levesnek.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kakukkfüves spárgakrémleves recept


  • Author: root
  • Total Time: 20
  • Adag: 1 1x

Description

Igazán gyors. könnyű tavaszi leves, az egyik kedvenc szezonzöldségemből a spárgából.


Hozzávalók

Skála
  • 1 csomag fehér spárga (500 g
  • 1/2 konzerv csicseriborsó (kb. 200 g)
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál fehérbors
  • 1 teáskanál friss kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított kakukkfű

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk és az olajon elkezdjük megpárolni. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és még fél percig pároljuk őket.
  2. Jöhet a só fele és kurkuma (illetve a szárított kakukkfű), átkeverjük,  és még fél percig  pároljuk.
  3. A spárgát megmossuk, és letörjük az alsó, fás részét, a maradékot 2 cm-es darabokra vágjuk, rádobjuk a hagymás, fűszeres alapra, és átforgatjuk vele, majd felöntjük annyi szűrt vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. Amikor felforr, közepes lángra kapcsoljuk, várunk még 3 percet, majd hozzáadjuk az átmosott csicseriborsót és a rizstejszínt. Megvárjuk, hogy újra felforrjon és már készen is vagyunk.
  5. Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, elkeverjük és vagy egy botmixerrel vagy egy turmixszal krémesre turmixoljuk, és készen is vagyunk a spárgakrémlevessel.
  6. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a végén. Tálaláskor megszórhatjuk mandulaforgáccsal, és néhány friss bébi spenót levéllel tálaljuk.

Megjegyzések

A tápérték adatok 1 adagra vonatkoznak és csak tájékoztató jellegűek. A felhasznált alapanyagoktól függően a valós értékek eltérhetnek az itt szereplő értékektől!

  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 10
  • Category: Ebéd

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 186
  • Cukor: 5,1
  • Só: 0,4
  • Zsír: 10,4
  • Telített zsír: 1,4
  • Telítettlen zsír: 9
  • Szénhidrát: 19,6
  • Rost: 5,8
  • Fehérje: 6,2
  • Koleszterin: 0

Kulcsszavak: spárgakrémleves recept

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.