Kakukkfüves spárgakrémleves recept

A spárgaszezon sajnos nem tart sokáig, éppen ezért érdemes kihasználni ezt a 2 hónapot, és minél többféle módon elkészíteni ezt a szuper zöldséget! Klasszikusan zöld és fehér spárga kapható a legtöbb helyen, mind a kettő tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Egyéni ízlés kérdése, hogy melyikből mit készítünk. Én a fehérből inkább spárgakrémkrémlevest szoktam készíteni, a zöld pedig megy tésztához, rizottóba, lágy tojáshoz… Most a fehérből készült krémleves vegán verzióját mutatom meg.

 

Március elején azért én is vettem pár plusz konzervet a wc papír mellé, biztos ami biztos. Viszont az most látszik, hogy az élet, legalábbis az élelmiszerboltok szempontjából megy tovább. Elkezdtem gondolkozni, hogy mit is készítsek a csicseriborsó konzervből, mert 1 konzervből humusz kicsit sok, zöldséges currybe is elég egy fél (vagy bab vagy csicseriborsó megy bele).

sparga-kremleves

Aztán eszembe jutott, hogy a semleges íze, és a krémes állaga miatt szuper jól passzolna a spárgához, így ráadásul természetes növényi  fehérjét is tudok pluszban juttatni a szervezetünkbe (100 g-ban 20,5 g fehérje van). Fűszerezésnek a kertemben éppen nyíló kakukkfüvet választottam, ami friss aromát kölcsönöz az egész levesnek.

Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon

Kakukkfüves spárgakrémleves recept


  • Author: root
  • Elkészítési idő: 10
  • Főzési idő: 10
  • Teljes idő: 20
  • Adag: 1 1x

Leírás

Igazán gyors. könnyű tavaszi leves, az egyik kedvenc szezonzöldségemből a spárgából.


Hozzávalók

Scale
  • 1 csomag fehér spárga (500 g
  • 1/2 konzerv csicseriborsó (kb. 200 g)
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál fehérbors
  • 1 teáskanál friss kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított kakukkfű

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk és az olajon elkezdjük megpárolni. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és még fél percig pároljuk őket.
  2. Jöhet a só fele és kurkuma (illetve a szárított kakukkfű), átkeverjük,  és még fél percig  pároljuk.
  3. A spárgát megmossuk, és letörjük az alsó, fás részét, a maradékot 2 cm-es darabokra vágjuk, rádobjuk a hagymás, fűszeres alapra, és átforgatjuk vele, majd felöntjük annyi szűrt vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. Amikor felforr, közepes lángra kapcsoljuk, várunk még 3 percet, majd hozzáadjuk az átmosott csicseriborsót és a rizstejszínt. Megvárjuk, hogy újra felforrjon és már készen is vagyunk.
  5. Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, elkeverjük és vagy egy botmixerrel vagy egy turmixszal krémesre turmixoljuk, és készen is vagyunk a spárgakrémlevessel.
  6. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a végén. Tálaláskor megszórhatjuk mandulaforgáccsal, és néhány friss bébi spenót levéllel tálaljuk.

Megjegyzés

A tápérték adatok 1 adagra vonatkoznak és csak tájékoztató jellegűek. A felhasznált alapanyagoktól függően a valós értékek eltérhetnek az itt szereplő értékektől!

  • Kategória: Ebéd

Tápérték

  • Adag: 1
  • Kalória : 186
  • Cukor: 5,1
  • Nátrium : 0,4
  • Zsír: 10,4
  • Telített zsír: 1,4
  • Telítetlen zsír : 9
  • Szénhidrátok : 19,6
  • Rost : 5,8
  • Fehérje : 6,2
  • Koleszterin : 0

Kulcsszó: spárgakrémleves recept

Tetszett? Oszd meg te is:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

eper-bazsalikom-szendvics

Epres-bazsalikomos croissant reggelire

Tudom, hogy meghökkentő elsőre szendvicsfeltétként használni az eprest, de ha szereted az epret és a croissant, akkor ezt a kombinációt imádni fogod! A gyermekem csak

vegan-karamel-ontet

Mennyei vegán karamell öntet

Nyakunkon a fagyi szezon, és ha nem akarunk (tudunk) elmenni egy fagyizóba egy kis hűsítő nyalánkságért, akkor a házi zsömle után érdemes belevetni magunkat az

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.