Sütés nélküli epertorta Anyáknapjára

eper_torta

eper_torta

Ha nem (csak) klasszikusnak számító virágcsokorral szeretnéd meglepni Édesanyádat most vasárnap, akkor mutatok egy nagyon könnyen elkészíthető, mégis hihetetlenül mutatós sütés nélküli epertorta ötletet, amellyel garantáltan megédesítheted ezt a napot! És most még az sem lehet akadály, ha nem szoktál sütni, mert ennél az édességnél csupán hűtőre lesz szükség!

Az eper az egyik legsokoldalúbban használható desszert alapanyag, ami nagyon egészséges is! Ráadásul sütés nélkül is lehet belőle tortát készíteni. A YouTube videók között találtok vegán epertorta receptet, de most egy különleges, Anyáknapi meglepetés torta receptet hoztam.

Sütés nélküli epertorta recept

Az alapanyagok mellett szükséged lesz még egy kisebb méretű csatos tortaformára (14-18 cm átmérőjű), és egy színben passzoló szalagra, amit akár egy virágboltban is beszerezhetsz.

Érdemes legalább egy nappal hamarabb neki állni az elkészítésnek, hogy biztosan legyen elég idő a dermdésre.

Epertorta hozzávalók:

  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 1 doboz mascarpone (250g)
  • 2 dl habtejszín habbá verve
  • 1,5 evőkanál porcukor
  • 30 dkg eper
  • 1,5 dl eper szörp
  • 2 evőkanál hidegen oldódó zselatin por
  • Dekorációhoz: menta levél

Sütés nélküli epertorta elkészítése:

  1. A csatos tortaforma alját kitöltjük babapiskótával, de csak annyira, hogy a szélére még oda tudjuk állítani az egész babapiskótákat egymás mellé.
  2. A habtejszínt keményre felverjük, a mascarpone-t összedolgozzuk 1,5 evőkanál porcukorral, majd óvatosan hozzá keverjük a tejszínhabot, a végén pedig beleteszünk 20 dkg apróra vágott epret. Ezt az epres krémet beleöntjük a tortaformába, rá a babapiskótára.
  3. A tetejét elegyengetjük és betesszük a hűtőbe legalább 2 órára megdermedni.
  4. 1,5 dl eper szörphöz keverünk 2 púpos evőkanál zselatinport, 5 percig pihentetjük, majd jöhet hozzá 2-3 evőkanál forró víz. Ha már kezdjük a zselés állagot elérni, akkor mehet rá a lehűtött krémre, és újabb 2 órát pihentetjük, de akár egész éjszakára is hűtőben hagyhatjuk.
  5. Mielőtt levennénk róla a formát, érdemes a szalagot rákötni, hogy biztosan egyben maradjon 🙂
  6. A csatos formát lefelé vegyük le, úgy hogy az egészet rá tesszük egy kisebb edényre.
  7. Eperrel és menta levéllel díszíthetjük!

Ha kíváncsi vagy, én hogyan készítettem, akkor nézd meg a videót is:

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

citromkrem

Citromkrém, amire tuti rákattansz!

Ha egyszer megérezzük a frissen szedett citrom illatát, aromáját és zamatát, akkor arra biztosan egy egész életre rákattanunk. Azonban a friss citrom élményért legalább a

immunerősítő-shot

Természetes immunerősítő ital

Télen a szervezetünk egészségéért sokat tehetünk egy kis tudatossággal és némi odafigyeléssel. Nem mindegy ugyanis, hogy mi kerül a tányérunkra és a poharunkba. Egytra immunerősítő

FAHÉJAS-SZILVÁS-SÜLT-ZABKÁSA

Fahéjas-szilvás sült zabkása

Sokan azt mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Nálam nem maradhat ki a reggeli, ha más nem egy tápláló kávés smoothie-t készítek magamnak.

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.