Könnyű tavaszi tészta medvehagymás spárga pesto-val

Tavasszal a ruhatárunk mellett érdemes az étkezésünket is felfrissíteni, és több vitaminban és ásványi anyagban gazdag ételt bevinni a szervezetünkbe. Az idei tavasz egy kicsit későn jött, de elég nagy erővel, ezért 2 tavaszi idény zöldség elérhetősége eléggé egybe csúszott. Ha már egyszerre kapható a medvehagyma és a spárga, akkor érdemes kihasználni ennek a két szuper növénynek a hatását!

Ezt edd tavasszal: medvehagyma és spárga

A tavasz zöld hírnökei – a medvehagyma és a zöld spárga – képesek a télen megfáradt szervezetünket regenerálni és a kiürült vitamin és ásványi anyag raktárainkat feltölteni, ezért érdemes minél többször és minél változatosabban enni ezeket. Ebben a receptben a zöld pesto elkészítéséhez dióolajat is használtam pluszban, amely gazdag omega3 zsírsavakban is, hiszen az is elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez.

Medvehagymás-spárgás pesto

Hozzávalók:

  • 10 dkg zöld spárga párolva
  • 10 db medvehagyma levél
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 0,5 dl dióolaj – ha nincs, olívaolajjal is helyettesíthetjük
  • 1 csésze pirított mandula
  • 5 dkg parmezán
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • Tetejére: parmezán forgács, medvehagyma, darabolt dió

A zöld spárgát 8-10 perc alatt megpárolom, majd mehet az aprítóba. Hozzá teszek egy kis csokor medvehagymát, meglocsolom olívaolajjal, és hozzáadok egy csésze pirított mandulát. Elkezdem az aprítóval pépesíteni. Állagtól függően jöhet hozzá még egy kevés dióolaj. Sózom, borsozom, és hozzáadom a parmezánt. Ha elértük a kívánt állagot, akkor a kifőtt tésztához hozzá keverjük, és ha szükséges egy kevés főző vízzel hígítjuk.

Tálaláskor parmezán forgáccsal, darabolt dióval és medvehagymával dobjuk fel.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan lehet ebből a fogásból teljes értékű ebéd, akkor nézd meg a kapcsolódó videómat is:Ha tetszett a recept, ne felejtsd el lájkolni, a megosztást pedig megköszönöm! 😉

További recept ötletekért csatlakozz a SMARTA Facebook közösséghez.

Ha érdekelnek még további egészséges receptek, akkor katt ide >>>

Tetszett? Oszd meg te is:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

eper-bazsalikom-szendvics

Epres-bazsalikomos croissant reggelire

Tudom, hogy meghökkentő elsőre szendvicsfeltétként használni az eprest, de ha szereted az epret és a croissant, akkor ezt a kombinációt imádni fogod! A gyermekem csak

vegan-karamel-ontet

Mennyei vegán karamell öntet

Nyakunkon a fagyi szezon, és ha nem akarunk (tudunk) elmenni egy fagyizóba egy kis hűsítő nyalánkságért, akkor a házi zsömle után érdemes belevetni magunkat az

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.