Ezt vidd magaddal: zöldborsó-pestos spagetti garnéla falatokkal

A pesto az egyik legnagyszerűbb találmány, amit számtalan módon el lehet készíteni, attól függően, hogy minek van szezonja, vagy éppen mi milyen ízekre vágyunk. Egy kicsit még visszacsempészve a nyár hangulatát, én a zsenge zöldborsó alapú zöld pestos tésztámat fokhagymás garnélával koronáztam meg. A fel nem használt pestoból pedig isteni szendvicskrém lett!

A zöld pestot idény szerint kombináltam már rukkolával és medvehagymával is, de ebben a receptben a zöldborsó és az omega 3 zsírsavban gazdag dióolaj nyerte meg a főszerepet. A bazsalikom és fokhagyma pedig csodálatos íz ad az krémünknek. De talán a legjobb az benne, hogy pillanatok alatt elkészíthető, így akár este is összedobhatjuk a másnapi munkahelyi ebédünket.

Zöldborsó pesto hozzávalók (4-6 személyre):

  • 350 g párolt, visszahűtött zöldborsó
  • 2 marék friss bazsalikom levél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 citrom leve
  • 0,3 dl olívaolaj
  • 0,3 dl dióolaj

Minden hozzávalót beleteszünk egy aprítóba, és krémesre zúzzuk. Ha nem találjuk eléggé krémesnek, akkor további olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán.

Ha nem használjuk fel a tésztához az összes pestot, akkor hűtőben tárolva 2-3 napig nyugodtan rájárhatunk, kenhetjük szendvics alapnak, jól mutat tortilla tekercsben, de még egy szelet grillezett húst is megbolondíthatunk vele!

Ahhoz, hogy a garnélás pestos tésztánk elkészüljön, főzzünk ki egy adag tésztát, 2 evőkanál olíva olajon pároljunk meg 2 gerezd fokhagymát (aprított formában), majd dobjuk rá a garnélákat (ha mirelit, akkor már kiolvasztott és lecsöpögtetett) és oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg. Közben sózzuk és borsozzuk.

A tésztát szűrjük le (érdemes 0,5 dl főzővizet félretenni) és forgassuk össze a pestoval. Ha túl darabos lenne, akkor egy kevés főzővízzel hígíthatunk az állagon. Tálaláskor a tetejére tegyük a sült garnélákat.

Ha kíváncsi vagy, hogy a maradék pestóból milyen szendvicset lehet készíteni, akkor nézd meg ezt a videómat is:

Ezek is érdekelhetnek:

Pestós csirke csoda Smarta konyhájából

Ázsiai szezámmagos csirke saláta

Rakott sonkás-zöldséges tészta

Cukkinis-paradicsomos diétás spagetti Smarta konyhájából

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

Hurom-H300-feher-topjuicers

Hogyan válasszunk gyümölcsprést?

A  gyümölcsprés egyre több háztartásban jelenik meg, hiszen az egyik legegyszerűbb módja a több gyümölcs és zöldség fogyasztásának. Én is nagyon régóta vágytam már egy

citromkrem

Citromkrém, amire tuti rákattansz!

Ha egyszer megérezzük a frissen szedett citrom illatát, aromáját és zamatát, akkor arra biztosan egy egész életre rákattanunk. Azonban a friss citrom élményért legalább a

immunerősítő-shot

Természetes immunerősítő ital

Télen a szervezetünk egészségéért sokat tehetünk egy kis tudatossággal és némi odafigyeléssel. Nem mindegy ugyanis, hogy mi kerül a tányérunkra és a poharunkba. Egytra immunerősítő

FAHÉJAS-SZILVÁS-SÜLT-ZABKÁSA

Fahéjas-szilvás sült zabkása

Sokan azt mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Nálam nem maradhat ki a reggeli, ha más nem egy tápláló kávés smoothie-t készítek magamnak.

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.