Vége a húsvétnak, de a húsvéti sonka még mindig ott figyel a hűtőben? Harmadik-negyedik nap már nem akkora lelkesedéssel kezdünk hozzá az ünnepi éteknek. Ilyenkor jön jól, ha van néhány recept ötletünk, hogy mire is tudjuk felhasználni a maradék húsvéti sonkát. Tavaly az nagy kedvencemet, a sonkás-spárgás tésztát mutattam meg, most egy sütőben sült, de szintén tésztás étel ötletet hoztam nektek!
Rakott sonkás-zöldséges tészta recept
Hozzávalók (4 adag):
- 250g tészta
- 15-20 dkg húsvéti sonka felkockázva
- 10-15 dkg füstölt mozarella felkockázva
- 250g fagyasztott vegyes grillezett zöldség
- 2 evőkanál mascarpone (ha nincs 1 dl tejszín)
- 20 dkg reszelt mozarella
- só, bors, oregano
Elkészítése:
A tésztát kb 80%-ra megfőzöm (kicsit maradjon kemény), a fagyasztott zöldségeket megpárolom, a sonkát és a füstölt sajtot felkockázom. A tésztát a zöldségekkel, a sonkával, a sajttal, a mascarponeval és a fűszerekkel összeforgatom. A keveréket hőálló edénybe rakom, sajttal megszórom és mehet is a sütőbe 20 percre 200°C-ra grill + légkeverés programra.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, és ne felejtsd el megosztani 😉
További videó receptekért kattints a YouTube csatornámra és kövess az Instagrammon is! 😉
Ezek is érdekelhetnek:
Pestós csirke csoda Smarta konyhájából
Csirkesaláta szendvics maradékból