Növényi tejital egyetlen gombnyomásra?

Növényi tejeket fogyasztani nem olcsó mulatság (a tehéntej árával összevetve), de sok esetben nincs választás, vagy kifizetjük a dobozonkénti akár több mint 1.000 Ft-os árat, vagy megpróbáljuk magunk készíteni otthon. Több, mint 20 év növényi tejfogyasztás, és 10 év házi próbálkozás után megtaláltam azt a módot, hogy hogyan lehet valóban finom, nem nyálkás, nem darabos italokat készíteni otthon, mindenféle alapanyagból, ráadásul minimális idő és energia ráfordítással. Mutatom!

A növényi tejkészítés nehézségei

Szerintem egyre többen vagyunk, akik szívesebben készítjük (készítenénk) a növényi tejeket is magunknak, mint hogy hétről hétre megvegyük a drága, de viszonylag jó minőségű, vagy olcsóbb, de borzalmas magtejeket. Ráadásul az sem elhanyagolható szempont, hogy tudjuk miből készülnek a növényi tejek, mi az, amit megiszunk, mert néha találkozom furcsa összetevőkkel a dobozokon.Az otthoni készítés sem feltétlenül a legkönnyebb. Én két általános nehézséget tapasztaltam, és olvastam különböző csoportokban is:

1. Hosszadalmas és macerás

Az áztatásos és főzéses módszer legnagyobb hátránya, hogy akár már előző nap neki kell kezdeni az előkészületeknek. Előfőzni a rizst, előáztatni a mandulát, mogyorót… Nekem ez mindig elcsúszott valahol. Vagy este elfelejtettem beáztatni, vagy ha beáztattam, másnap nem jutottam el időben odáig, hogy feldolgozzam, így az áztatóvízben inkább már szétmállott, és mehetett a kukába.

A főzéses módszerrel pedig összességében egy órát is elpepecseltem. Hiába tudtam közben más is csinálni, előre kellett tervezni, mert este 11-kor már túl sok kedvem nem volt a rizstej alapot pépesíteni, szűrögetni.

A zabtej készítése talán a legrövidebb, de ahhoz hűtőhideg víz kell, hogy ne nyálkásodjon le. Ne is tedd fel a kérdést, hogy hányszor ébredtem úgy, hogy homlokomra csaptam: oh, a víz!!!! Már megint elfelejtettem este betenni a hűtőbe…

2. Darabos/nyálkás lesz a végeredmény

Ha nem megfelelő a víz hőmérséklete, túl vagy alul van főzve a rizs, sokáig vagy nem elég ideig ázik a mag, akkor persze a végeredmény sem lesz a legideálisabb. A nyálkás tűzforró vagy épp jéghideg tejet átfejteni egy szűrőzsákon, no, hát nem a kedvenc elfoglaltságom, ráadásul ilyenkor az állaga is… hagyjuk.

A másik véglet, ha nem elég erős a gép, amivel turmixolsz, vagy nincsen megfelelő szűrőzsákod, akkor darabos lesz, és nem kapod meg a dobozos minőségi növényi tejek selymességét, és az ízek sem jönnek elő.

Ha Te is szoktál készíteni házilag növényi tejeket, akkor szerintem pontosan tudod, miről beszélek. Ha pedig most szerettél volna elkezdeni, akkor ne menjen el a kedved a nehézségek olvasása miatt, mert találtam egy amerikai készüléket, ami minden nehézséget megold, és a minőségi dobozos magtejeknél is finomabb italokat, krémeket, sőt még magvajakat is tudsz készíteni vele!

NutraMilk, a komplex növényi italautomata

Egy éve láttam először a NutraMilk-et egy amerikai gasztrobloggernél, pár hónapig követtem, hogy mi mindent készít vele, és milyen egyszerűen, egyetlen gombnyomásra, így eldöntöttem, hogy nekem is szükségem van egy ilyenre, mert ha tényleg ennyire egyszerű és gyors a használata, akkor minden növényi tejkészítési gondomat megoldja, ráadásul rengeteg időt is spórol nekem.Közel egy évet kellett várni, hogy itthon is kapható legyen ez a készülék, mert amerikából nem szolgáltak ki közvetlenül. Az itthoni, októberi bevezetést követően szerintem az elsők között voltam, akinek megérkezett a PlantyWay webáruházból a készüléke.

Tényleg mandula íze van a mandulatejnek!

Az előzetes várakozásaimat is felülmúlta a NutraMilk, mert nem csak végtelenül egyszerű a használata (ráadásul minden alkatrész mehet a mosogatógépbe használat után), de olyan ízeket tudtam kihozni a magokból, amelyeket korábban még soha nem tapasztaltam.

A mandulatejnek önmagában elkészítve valódi mandula íze van, viszont ha egy kis juharszirupot adunk hozzá, akkor marcipán ízű tejet kapunk. Elképesztő, hogy mennyi lehetőség van ebben a gépben, szerintem csak a képzeletünk szabhat határt. Legutóbb pl. immunerősítő gyömbéres-mézes dió tejet készítettem, aminek az ízét nehéz leírni, érezni kell, mert annyira magával ragadó, hogy azt érzed, kérsz még egy pohárral 😀

Robosztus, masszív és strapabíró felépítés

A készülék felépítése nagyon masszív, fém csatlakozások vannak, nem műanyag fogaskerekek küzdenek, amelyek hajlamosak idő előtt felmondani a szolgálatot, a motor strapabíró, 20 perc folyamatos használat meg sem kottyan neki (egy olcsóbb turmix motorja ennyi idő alatt el is füstölhet).

A szűrési rendszere is jól átgondolt, beépített sűrű rozsdamentes acél szűrője van, ami nem engedi át a darabokat, így tényleg csak annyi a teendő, hogy felül betöltjük az alapanyagokat, alul pedig lecsapoljuk a végeredményt néhány perc elteltével.

Nincs áztatás, előkészítés, hűtés, főzés… ott és akkor tudsz készíteni a NutraMilkkel növényi tejet, amikor szükséged van rá.

A NutraMilk pontos működését és 3 szuper-finom magtej receptet ebben a videómban mutatom meg. Ha pedig karácsonyra jól jönne neked is egy ilyen készülék, akkor használd a SMARTA20 kuponkódot a www.plantyway.hu weboldalon és 20% kedvezményt kapsz a vásárlásodra 2020.december 31.-ig.A cikket támogatta a Plantyway.hu üzemeltetője a Kvant Kft.

Ezek is érdekelhetnek:

Fehércsokis-sütőtökös latte

Sütés nélküli vegán kókuszkocka

Vákuumfóliázó: kacat vagy kincs?

Az uborkás víz jótékony hatásai

Tetszett? Oszd meg te is:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

eper-bazsalikom-szendvics

Epres-bazsalikomos croissant reggelire

Tudom, hogy meghökkentő elsőre szendvicsfeltétként használni az eprest, de ha szereted az epret és a croissant, akkor ezt a kombinációt imádni fogod! A gyermekem csak

vegan-karamel-ontet

Mennyei vegán karamell öntet

Nyakunkon a fagyi szezon, és ha nem akarunk (tudunk) elmenni egy fagyizóba egy kis hűsítő nyalánkságért, akkor a házi zsömle után érdemes belevetni magunkat az

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.