Mit szólnátok egy ünnepi, mégsem gyomorterhelő vacsora recepthez? Nálunk a családban tradicionálisan mindenki nehéz ételekkel és rengeteg süteménnyel vár bennünket. Ennek ellensúlyozására már évek óta készítem ezt a könnyű, mégis tápláló kacsamell salátát. Ezt akár előételnek, akár főételnek tálalhatjátok, attól függően, hogy a halászlé és a töltött káposzta mennyire telítette el a gyomrotokat 🙂
Rosé kacsamell 20 perc alatt
A kacsahúst nagyon szeretem, mert már önmagában is nagyon ízletes húsféle, nem kíván túl sok fűszert és elkészíteni sem annyira bonyolult, mint amennyire tartanak tőle a kezdő háziasszonyok.
A kacsamell bőrős részét irdaljuk be (éles késsel egymással párhuzamosan vágjuk meg a bőrt), sózzuk borsozzuk és egy forró serpenyőben bőrével lefelé süssük pár percig. Akkor jó, amikor a zsír kisül belőle, és a bőr aranybarna, ropogós lesz. Sülés közben tehetünk mellé 2-3 szál friss rozmaringot is. Ha kész a bőrös fel, fordítsuk meg 2-3 percre, hogy éppen megkapja egy kicsit, majd tegyük át egy tepsibe bőrös résszel felfelé és mehet a sütőbe 15 percre 150°C-on.
Ha kész, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és csak utána kezdjük el felszeletelni a rózsaszín kacsamellet.
Adventi gránátalmás-narancsos saláta
Egy csomag Eisberg adventi saláta-mixet keverj össze 3 evőkanál szűz olívaolajjal, egy csomag Tokai aszús birsalmás dresszinggel és egy gránátalma magjaival. Majd 2 narancsot filézz ki és jöhet a tálalás:
Ha kíváncsi vagy hogyan tudod a narancsot legkönnyebben kifilézni és a gránátalmát megtisztítani, akkor nézd meg a videó receptemet is:
Ha kíváncsi vagy még több receptre, nézz szét Smarta konyhájában 😉
Ezek is érdekelhetnek:
Isteni karácsonyi lekváros linzer Smarta konyhájából
Omlós sertésszűz friss kerti zöldségekkel
Karácsonyi csokis-narancsos fitt muffin Smarta konyhájából – VIDEÓVAL!