A kisebb-nagyobb ünnepek után a legtöbben késztetést érzünk, hogy kicsit megreformáljuk az étkezésünket és kicsit tudatosabban, kicsit egészségesebben együnk, de valljuk be a koplalást nem sokáig bírjuk, és minden visszaáll a régi kerékvágásba. Pedig nem kell mindenről lemondani, inkább csak az arányokon kell egy kicsit változtatni, és ezt a szokást hosszú távon megtartani, nem csak az ünnepek utáni fellángolásban.
Kevesebb cukor, több rost
Nem kell minden finom falatot megvonni magunktól, mert ha kiéheztetjük magunkat, azzal lehet, hogy a saját csapdánkba esünk, és egy-két hét „koplalás” után éjjel feltépjük a nasis szekrényt és magunkba tömünk mindent.
Ezzel a muffin recepttel két legyet üthetsz egy csapásra. hiszen figyelsz a bevitt tápanyagok összetételére és mennyiségére, és mégsem mondasz le az édes élvezetekről. A trükk csupán annyi, hogy cukor helyett édesítőt használunk, hogy kevesebb legyen a bevitt üres kalória, a fehér liszt nagy részét pedig teljes kiőrlésűre és zabpehelyre cseréljük, plusz adunk hozzá egy adag répát és ezekkel megnöveljük a rost bevitelünket!Hozzávalók (12 db közepes muffinhoz):
- 15 dkg lágy vaj
- 2 db tojás
- 10 dkg eritrit
- 1 tk vanília aroma
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 5 dkg fehér liszt
- 5 dkg apró szemű zabpehely
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg reszelt répa
- 4 evőkanál mazsola
Elkészítése:
A tojást és az eritritet kikerverem egy robotgéppel, majd mehet hozzá a vanília aroma és a lágy vaj, majd ha már egyenletes állagú, hozzá teszem a répát.
Egy másik edényben összekeverem a szárat hozzávalókat és fokozatosan hozzá adom a keverékhez. Miután egyenletes tésztát kaptunk, kézzel még hozzá keverem a mazsolát.
A muffin papírokat 2/3-ig töltöm és előmelegített sütőben 170°C-on 25 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat! 🙂
További videó receptekért kattints a YouTube csatornámra és kövess az Instagrammon is! 😉
Ezek is érdekelhetnek:
3 zöld smootie, hogy tökéletes formában várd a tavaszt!