Hűvös időben jobban kívánjuk a tartalmasabb ételeket, és megnő az édesség iránti vágyunk is. Mit tehetünk, ha úgy akarjuk élvezni az édes ételeket, hogy közben az alakunkra is vigyázzunk? Helyesen kell összeválogatni az alapanyagokat, amelyekből süteményt sütünk. Mutatom az én egyik kedvenc muffin receptemet.
Fitt muffin, nem csak reggelire
Az édességek esetén a legnagyobb „bűnt” a fehér liszt és a cukor használata jelenti. Van azonban lehetőség ezeket úgy (legalább részben) úgy helyettesíteni, hogy közben a sütemény élvezeti értéke ne változzon.
Hozzávalók:
- 100 g apró szemű zabpehely
- 80 g zabpehely liszt
- 20 g fehér liszt
- 50 g barnacukor
- 150 g vaj
- 3 tojás
- 1 tk vanília aroma
- 2 db érett banán
- 1 db mézes görög joghurt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- fagyasztott magozott meggy
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. A robotgép táljában a cukrot a tojással kikeverjük, hozzá adjuk a szoba hőmérsékletű lágy vajat, a pépesre összenyomkodott banánt, majd a joghurtot és a vanília aromát. Ha ez összeállt, jöhet bele a száraz hozzávaló, amelyet összedolgozunk.
A muffin papírokat félig megtöltjük az alap tésztával, és ízlés szerint a picit kiolvadt és lecsöpögtetett meggyet rátesszük.
170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ezek is érdekelhetnek:
Amerikai palacsintanyárs Smarta konyhájából
Banánkenyér Smarta konyhájából VIDEÓVAL
Karácsonyi csokis-narancsos fitt muffin Smarta konyhájából – VIDEÓVAL!