Pestós csirke csoda Smarta konyhájából

Imádom az olasz konyhát! A tésztákat különösen. A pestoról meg ne is beszéljünk! Így született meg az egyik nagy kedvencem a rukkolás pestos csirke pestos tésztával, amelyet a friss parmezán forgácsok teszenek tökéletessé! Ebben a hidegben ideje feldobni magunkat friss és ínycsiklandozó olasz ízekkel!

Rukkolás pestos csirke

Pestot nem csak friss bazsalikom levelekből, készíthetünk, hanem kombinálhatjuk rukkolával is, mert igazán jót tesznek egymásnak. A bazsalikom fűszeressége mélységet kap a rukkola enyhén kesernyés, de annál inkább karakteres ízétől.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 3 marék friss rukkola
  • 2 marék friss bazsalikom levél
  • 3 evőkanál aprított mandula
  • 5-8 evőkanál olívaolaj
  • friss parmezán sajt ízlés szerint (1 cappuccinos csészényi)
  • tészta, ízlés szerint

A rukkolás pestot elkészítésével indítjuk az előkészületeket. Egy aprítóba dobjuk a rukkolát, a  bazsalikomot a megpirított, de már kihűlt mandulát és az extraszűz olivaolajat, majd elkezdjük pépesíteni. Félúton sózzuk, borsozzuk, és hígítjuk még olívaolajjal, ha szükséges  és jöhet az aprítóba egy nagyobb adag parmezán forgács is. Addig keverjük, hogy sűrű, de egyenletes állagú pépet kapjunk.

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a pesto felével jól bemasszírozzuk és legalább 10  percre félre tesszük. Majd kevés olajon elkezdjük megsütni. A csirkemell a rásülő parmezántól csodás aranybarna színt és extra ropogósságot kap. Tipp: minél több parmezán kerül a pestoba, annál finomabb és ropogósabb lesz a csirkénk.

A tésztát időközben megfőzzük, leszűrjük, de a főző vízből félre teszünk egy csészényit. A maradék pestoval alaposan összekeverjük, és a főzővíz maradékkal hígítjuk szükség esetén.

Tányérra halmozzuk a tésztát, jöhet rá a csirkemell és erre is reszelünk egy kevés friss parmezánt.

Jó étvágyat!

Ha érdekel, hogy én hogyan készítettem, akkor nézz bele ebbe a videómba is:

Ezek is érdekelhetnek:

Csirkesaláta szendvics maradékból

Cukkinis-paradicsomos diétás spagetti Smarta konyhájából

Fenséges avokádós-aszalt paradicsomos tészta Smarta konyhájából

Könnyű spagetti zöldborsó-pestóval és aszalt paradicsommal Smarta konyhájából

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.