Januárban nagyon sokan kezdjük fogadalmakkal az évet. A leggyakoribb, hogy jobban odafigyelek az étkezésemre, lefogyok, egészségesebben fogok étkezni, többet sportolok. A diétázás elhatározása sokszor összefügg az ünnepek alatt történt nagy családi zabálások utóhatásával is, amikor az első munkanapokon nehezebben jön ránk a szoknya vagy a nadrág, amibe karácsony előtt még simán belefértünk.
Szénhidrát csökkentett zöldséges spagetti
A karácsonyi ünnepek alatt a általában szénhidrátból és húsból eszünk az átlagosnál többet, amire igen könnyen rá is tudunk kapni, hiszen a leggyorsabban elkészíthető ételeknek ezek az alapjai.
Ha nem akarunk lemondani ilyenkor sem a könnyen összedobható tésztákról, akkor szerezzünk be pár doboz szénhidrát csükkentet tésztát, friss zöldségeket és már élvezhetjük is a könnyed, olaszos ízeket.
Hozzávalók (2-3 főre)
- 1 db kisebb cukkini
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál pesto
- 4-6 db nagyobb aszalt paradicsom
- 6-8 db koktél paradicsom
- 1 csomag mozarella golyó
- 1/2 csomag szénhidrát csökkentett spagetti (Wellbred)
Elkészítése:
A tésztát sós vízben főzzük meg. Közben a cukkinit hámozzuk meg, és vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát kevés olíva olajon futtasuk meg, dobjuk rá a cukkíni csíkokat. 4-5 perc alatt pároljuk meg, mehet utána hozzá a csíkokra vágott aszalt paradicsom, sózzuk borsozzuk.
Vegyük le a tűzről és mehet hozzá a pesto, majd keverjük hozzá a kifőt tésztát, végül adjuk hozzá a friss, félbevágott paradicsomokat és a mozzarella golyókat.
Jó étvágyat!
Ha szeretsz főzni, akkor nézz szét a videó receptjeim között is! 😉
Ezek is érdekelhetnek: