Attól, hogy egyre melegebbek a napok, nem kell lemondani az édességekről, ilyenkor érdemes elővenni az olyan sütés nélküli sütemény és édesség recepteket, mint ez is. Ráadásul ez a kókuszos sütemény nem csak finom, hanem egészséges is, ráadásul teljes vegán. Kell ennél több ok, hogy még ma elkészítsd?
Csoki és kókusz
Lehet, ha indítanék egy csak süteményes blogot, ez lenne a neve, mert imádom ezt az ízkombinációt, legyen szó csokiról, fagyiról, sütiről, tortáról…
A hagyományos módon készülő édességek mellett szeretek új alapanyagokkal kísérletezni, és egyre több növényi alapú ételt is készítek, amelyek legalább annyira finomak, mint a hagyományos módon készülő társaik, ráadásul lényegesebben egészségesebbek is. Így született meg ez a sütemény is. Érdemes kipróbálni
Vegán kókuszkocka
Hozzávalók:
Alsó réteg
- 120 g mandulaliszt
- 40 g bio kókuszreszelék
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 db magozott datolya
- 1 ek forró víz
Középső réteg
- 100 g kókuszreszelék
- 120 g kesu
- 1/2 kk só
- 5 ek juharszirup
- 75 ml kókusztej
Felső réteg:
- 100 g étcsokoládé
- 1 ek kókuszzsír
Elkészítése:
- Az alsó réteg összetevőit beletesszük egy késes robotgépbe, és addig aprítjuk, amíg olyan állagú lesz a massza, hogy ha összenyomjuk a kezünkkel, akkor összeáll.
- Egy 20×20 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, és az első réteget a kezünkkel belenyomkodjuk és betesszük a fagyasztóba, amíg elkészül a következő réteg.
- A középső réteghez a kesut előáztatjuk, legalább 5 órára hideg vízbe, de egy éjszakára is betehetjük a hűtőbe ázni, lecsepegtetjük, és a többi hozzávalóval együtt beletesszük a késes aprítóba és nagyon finomra mixeljük.
- A második réteget az első rétegre halmozzuk, és a kezünkkel egyenletesen lenyomogatjuk.
- Gőz fölött egy tálban megolvasztjuk a csokoládét a kókuszzsírral, és egyenletesen rácsurgatjuk a kókuszos rétegre. Az egészet hűtőbe tesszük 1 órára.
- Óvatosan kiemeljük a formából és négyzetekre vágjuk.
Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan lehet vegán kókusztejet készíteni, akkor nézd meg ezt a videómat is:
Ezek is érdekelhetnek:
Nutella helyett ezt edd – vegán mogyorókrém