Mindenmentes rakott kel Smarta konyhájából

Hűvös, sötét estéken, amikor átfagyva, fáradtan hazaérkezünk, akkor valami igazán finom ételre vágyunk, amely nem csak a testünket, de a lelkünket is felmelegíti. A rakott ételek nekem pont ezt adják! Most egy laktózmentes, gluténmentes, vegán rakott kel – rakott karfiol receptet hoztam nektek, amelyet gyorsan és könnyen elő lehet készíteni, és sütőben kb. 1 óra alatt zamatosra sül.

Ebben a receptben azt szeretem, hogy a klasszikus rakott ételekkel ellentétben nincs szükség a különböző hozzávalók előkészítésére, előfőzésére vagy elősütésére, hanem mindent beledobunk a főzőedénybe és kb. 10 perce előkészület után már mehet is a sütőbe, ahonnan 1 óra múlva egy ínycsiklandozó étel fog kikerülni.

Vegán rakott kel

Hozzávalók:

  • 200 g quinoa
  • 50 g sörélesztőpehely
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál csemegepaprika
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 2 dl növényi tejszín (rizs vagy kesu)
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1/2 karfiol
  • 3 szál fodros kel
  • 10 dkg vegán sajt

Elkészítése:

  1. A karfiolt és a fodros kelt megmossuk és felaprítjuk.
  2. Előveszünk egy közepes méretű sütőformát vagy jénait és beleteszünk minden hozzávalót a zöldségek és a sajt kivételével, és alaposan elkeverjük.
  3. A folyékony alapba ízlésesen és egyenletesen elhelyezzük a zöldségeket, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  4. 180 fokon 50-60 percig sütjük, amíg a quinoa teljesen felszívja a folyadékot.
  5. Miután kivettük, tegyük félre 10 percre mielőtt tálaljuk.
  6. Tálaláskor tehetünk rá növényi krémet.

Ha kíváncsi vagy, hogy gyakorlatban hogyan készítem, akkor nézd meg ezt a videómat:

Ezek is érdekelhetnek:

Mindenmentes zöldborsófőzelék

Áfonyás chia puding

Sültrépából vegán humusz

Egyszerű zöldségcurry vacsorára

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.