A zöldborsófőzelék az egyik jolly joker étel nálunk, mert szinte mindig van hozzávaló a konyhában, villámgyorsan elkészül, és mindenki imádja. Ráadásul azért is készítem szívesen, mert fel van turbózva pár dologgal, így nem csak finom, de extra egészséges is, ráadásul gluténmentes, lakózmentes, cukormentes és vegán is. Mi kell még? Ja, a recept! 🙂
Egészséges és egyszerű zöldborsófőzelék recept
Hozzávalók:
- 500 g fagyasztott zöldborsó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 csapott evőkanál sárgaborsóliszt
- 1 teás kanál só
- 1 kávéskanál fehérbors
- 3 dl zabtej
- 3 közepes fehér répa
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
- Egy fazékba beleteszem az olajat, elkezdem melegíteni, majd hozzáadom a borsót és kezdődhet a párolás fedő alatt.
- A fehér répát megpucolom, feldarabolom, és nagyon kevés vízben fel teszem főni.
- Amikor a borsó már puha, ráteszem a sárgaborsólisztet, összeforgatom, amíg egy világosbarna réteg alakul ki rajta, ekkor felöntöm a növényi tejjel, és jól elkeverem.
- A megfőtt fehér répát leturmixolom a főző levével és hozzáadom a főzelékhez.
- Sózom, borsozom, és ha kell még hígítom tejjel.
- A végén friss petrezselymet adok hozzá.
Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan készül gyakorlatban, akkor nézd meg a recept videómat: