Csokis-diós házi granola egyszerűen

csokis-dios-granola-recept

Általában havonta egyszer-kétszer sütök egy tepsi granolát, amivel kb. 3-4 reggelre meg is van, hogy mit együnk. Gyorsan, és könnyen össze lehet dobni, az ízlésünknek és a szezonalitásnak megfelelően pedig lehet variálni, és sokkal egészségesebb ropogtatni való reggelire, mint a bolti kész gabonapelyhek, amelyek sokszor tele vannak cukorral, és mindenféle adalékanyaggal. Múlt héten vettem friss, házi diót, így adta magát, hogy az lesz az egyik alap, a hűvösebb idő miatt pedig most a csokit társítottam hozzá, és íme a csokis-diós granola receptem.

Csokis-diós granola recept

csokis-granola

Ez a verzió azoknak lesz a kedvence, akik szeretik az étcsokit, mert a cukrozatlan kakaóporhoz csak egy kevés juharszirupot adtam, hogy a cukorfogyasztásunkat kordában tartsuk. A dió jótékony hatásairól pedig már korábban írtam, ezért is szeretem minél többször az asztalra tenni. A csokihoz jól passzolnak a bogyós gyümölcsök, mivel a fagyasztómban elég sok a málna, ezért reggel mi még azt teszünk hozzá. De, ha nem rajongasz a fagyasztott gyümölcsökért, akkor próbáld ki hozzá például az aszalt szilvát, ami jól kiegészíti a csokis-diós ízvilágot.

Aszalt gyümölcsök közül a csokihoz a meggy is nagyon jól passzol – feltéve, ha szereted a kicsit fanyarabb ízvilágot. Erre is mutattam már receptet a YouTube csatornámon, ahol csokis-meggyes granolaszelet készítettem.  

Granola hozzávalók:

  • 250 g nagy szemű zabpehely
  • 100 g aprított dió
  • 10 g cukrozatlan kakaópor
  • 60 g mogyoróvaj
  • 60 g kókusz zsír
  • 50 g juharszirup
  • 1 csipet só

Granola elkészítése:

granola-keszites

  1. A zabpelyhet, a dióval, a kakaóporral és a sóval összekeverjük.
  2. A mogyoróvajat a kókuszzsírral és a juharsziruppal egy edényben összemelegítjük. Nem kell, hogy forrjon, csak legyen homogén, el lehessen keverni.
  3. A nedves hozzávalókat ráöntjük a szárazra, alaposan elkeverjük, hogy mindenhol jól bevonja.
  4. A legnagyobb tepsinkbe, sütőpapírra rátesszük, jól elegyengetjük, egy kicsit lenyomkodjuk – ezekből lesznek az összesült nagyobb darabok – és 175 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  5. Tipp: sütés közben érdemes kétszer átkeverni, hogy mindenhol egyenletesen süljön, és ne égjen meg a széle.
  6. Reggel friss gyümölccsel, tejjel vagy natúr joghurttal tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy, hogy gyakorlatban hogyan készül a granola, akkor nézd meg a mogyorós granola receptemet is:

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.