Lazac duo Smarta konyhájából

A lazacot elkészíteni nem nehéz, de kell egy kis gyakorlat, hogy a széle ne égjen meg, a belseje pedig ne maradjon nyers. Két olyan recept variációt hoztam, amelyet kezdő háziasszonyok is el tudnak könnyedén készíteni, és a siker nem marad el. Sőt, nem kell a fél napot a konyhában töltened, mert a hal és a köret együtt készül a sütőben.

Ezt a recept duót a „családi ki mit szeret” című játék ihlete. A lazacot mindenki szereti, de az ízesítésben, és főleg a köretekben különbözőek az igények. Én imádom az olasz konyhát, a párom inkább a klasszikus ízeket szereti; az egyik kedvenc zöldségem a spárga minden formában, a kisfiam nem rajong érte, ő a hagyományos köreteket kedveli.

Arról, hogy miért érdemes rendszeresen lazacot fogyasztani, itt olvashatsz >>>

Pestos lazac spárga ágyon

Hozzávalók:

Kamrából:

  • 1 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál pesto
  • Lazac fűszer keverék
  • Só és bors

Fagyasztóból (szezonban frissen):

  • 1 csomag spárga

Hűtőből:

  • Lazac szelet
  • 8 db koktél paradicsom

Pestos lazac elkészítése

Hajts félbe 1 sütőpapírt, a közepére tedd a spárgát (ha fagyasztottat használsz, engedd fel előtte), sóval borssal ízesítsd, locsold meg olívaolajjal. Jöhet rá a lazac szelet, amit szórj meg lazac fűszerkeverékkel (ha nincs otthon, akkor sóval, borssal), kend meg a tetejét pestoval, majd jöhetnek rá a félbevágott paradicsomok.

Hajtsd rá a sütőpapírt, majd az oldalát kezd el szépen behajtogatni, amíg egy zárt tasakot kapsz. Mehet a sütőlapra.

Fokhagymás-zöld fűszeres lazac karika burgonyával

Hozzávalók:

Kamrából:

  • 30 dkg krumpli
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • Lazac fűszer keverék
  • Só és bors

 Hűtőből:

  • Lazac szelet
  • 2 evőkanál vaj

Ablakból:

  • Friss zöld fűszerek (petrezselyem, rozmaring, snidling)

Elkészítése:

A vajat olvaszd fel egy kis tálba, nyomd bele a fokhagymát, aprítsd bele a zöld fűszereket. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és tedd rá a félbehajtott sütőpapírra, sózd és borsozd. Mehet rá a lazac szelet, szórd meg a fűszerkeverékkel (ha nincs, akkor só-bors), a tetejére pedig mehet a fűszervaj. Hajtsd rá a sütőpapírt, zárd le, mehet rá a sütőlapra.

A csomagokat előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt süsd készre. Azonnal tálalhatod. A recept 2-3 főre elegendő.

Ha tetszett a recept nyomj egy lájkot, és nézd meg ezeket is:

Könnyű spagetti zöldborsó-pestóval és aszalt paradicsommal Smarta konyhájából

Krémes mediterrán paradicsomleves Smarta konyhájából

További tippekért, ötletekért kövesd a Facebook és Instagram oldalaimat.

Fotók: smarta

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.