Krémes mediterrán paradicsomleves Smarta konyhájából

Világ életemben imádtam a paradicsomlevest. Még a menzásat is! De évekig csak a klasszikus édeskés hígabb változatot ettem betű tésztával, rizzsel feldobva. Pár éve egy olaszországi utazásom alkalmával kipróbáltam az igazi, mediterrán változatot, ami sűrű és fűszeres volt, rizs helyett pedig mozzarella úszott benne. Azonnal beleszerettem az ízek kavalkádjába, és utána mindenhol ezt kerestem. Hiába. Így kénytelen voltam saját magam kikísérletezni. Íme, a végeredmény:

Ha egy könnyen elkészíthető, mégis laktató levesre vágysz, ami felmelegíti tested-lelked és visszarepít a nyárba, akkor próbáld ki! Az a jó hírem, hogy a hozzávalók nagy része a kamrából jön, így bármikor elkészítheted körülbelül 15 perc alatt

Mediterrán paradicsomleves hozzávalói:

A kamrából:

  • 0,5 liter házi jellegű sűrű paradicsomlé
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 6 db aszalt paradicsom (akár olajban érlelt, akár szárított jöhet)
  • 2 teáskanál pesto
  • 3 duci gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 1 evőkanál liszt
  • só ízlés szerint

 A hűtőből:

  • 2 dl tejszín (20%-os)
  • Reszelt sajt – ízlés szerint

Az ablakból:

  • 6 nagy bazsalikom levél

 A mediterrán paradicsomleves elkészítés:

Vegyél elő egy közepes fazekat, öntsd bele a paradicsomlevet, a paradicsom konzervet (én chiliset használok, amitől karakteresebb lesz, de azért nem erős, de ha nem szereted a csípőset, akkor válaszd a normál verziót), az aszalt paradicsomot, a pestot, az apróra darabolt fokhagymát (aprítsd, ne fokhagymanyomón préseld le, így sokkal több íz kerül az ételbe) és a fűszer keveréket. Forrald fel.

Amíg felforr, egy habverő segítségével keverd simára a tejszínt és a lisztet. Amikor már kezd bugyborékolni a leves, pár kanállal tegyél a habarásba, hogy melegedjen egy kicsit, és ne csomósodjon be, amint beleöntöd.

Miután a habarás már benne van a levesben, várd meg amíg „összerottyan”, és már le is zárhatod. Most jöhet a botmixer (vagy turmix), és a bazsalikom levél. Mixeld simára, krémesre, és már tálalhatod is! Ízlés szerint mehet a végén bele a só, de előtte kóstold meg, mert az aszalt paradicsom típustól függően lehet elég sós.

Tálaláskor kínálj hozzá reszelt sajtot, fokhagymás kétszersültet!

Jó étvágyat! 🙂

További tippekért, recept ötletért kövesd a blogomat a Facebook és Instagram oldalaimat!

Nyomj egy lájkot, ha Te is kipróbálod!

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

Hurom-H300-feher-topjuicers

Hogyan válasszunk gyümölcsprést?

A  gyümölcsprés egyre több háztartásban jelenik meg, hiszen az egyik legegyszerűbb módja a több gyümölcs és zöldség fogyasztásának. Én is nagyon régóta vágytam már egy

citromkrem

Citromkrém, amire tuti rákattansz!

Ha egyszer megérezzük a frissen szedett citrom illatát, aromáját és zamatát, akkor arra biztosan egy egész életre rákattanunk. Azonban a friss citrom élményért legalább a

immunerősítő-shot

Természetes immunerősítő ital

Télen a szervezetünk egészségéért sokat tehetünk egy kis tudatossággal és némi odafigyeléssel. Nem mindegy ugyanis, hogy mi kerül a tányérunkra és a poharunkba. Egytra immunerősítő

FAHÉJAS-SZILVÁS-SÜLT-ZABKÁSA

Fahéjas-szilvás sült zabkása

Sokan azt mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Nálam nem maradhat ki a reggeli, ha más nem egy tápláló kávés smoothie-t készítek magamnak.

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.