Amikor ránk tör a vágy, hogy ennénk valami finom desszertet, de nincs kedvünk sütni, vagy éppenséggel elzarándokolni a legközelebbi cukrászdába, akkor remek megoldás lehet ha összedobunk egy pohárkrémet. A legjobb ezekben, hogy az otthoni alapanyagok szerint könnyedén variálhatóak. Ráadásul akkor is bevethetjük, ha váratlan vendég érkezik, mert egy kis tálalási rafinériával szemet gyönyörködtető édesség lehet belőle.
Sajttorta pohárkrém – gyorsan, finomat
Hozzávalók (2 személyre)
- 2 csomag reggeliző keksz
- 15 dkg vaj
- 1 csésze lágy aszalt füge
- 1 csésze magozott datolya
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 tk vanília aroma
- 1 kk fahéj
- 1 kk reszelt szerecsendió
- 1 kk reszel gyömbér
- 1/2 citrom leve
- 125 g krémsajt
- 1 dl habtejszín
- Tejszínhab
- Díszítéshez: mogyorós étcsoki
Elkészítése:
2 csomag reggeliző kekszet apróra török, amit alaposan összekeverek az olvasztott vajjal, és félreteszem.
Az aprítóba beledobom a fügét, a datolyát, a kókuszzsírt, a vanília aromát, a fahéjat, a reszelt szerecsendiót, a gyömbért és a fél citrom levét és laposan összemixelem.
Egy mélyebb tálba belekanalazok fél doboz krémsajtot, hozzáöntök 1 deci habtejszínt és krémesre keverem robotgéppel.
Már jöhet is a desszert összeállítása: alulra pakolok egy adag zúzott kekszet, jöhetnek rá az aszalt gyümölcsök, majd a mascarpone krém, végül egy adag tejszín hab. Ugyan ezt a rétegezést még egyszer megismétlem. A legtetejére mogyorós ékcsoki darabokat szórok.
Fotó: OWG
Érdekelnek még sajttorta pohárkrém variációk? Akkor találkozz velem március 2.-án a Konyhakiállításon, ahol a színpadon mutatok még néhány verziót! 🙂
Ha kíváncsi vagy hogy készítettem el ezt a receptet, akkor nézd meg ezt a videómat is:
Ezek is érdekelhetnek:
Mogyoróvajas-csokis egyéjszakás zabkása
Meggyes-banános fitt muffin reggelire Smarta konyhájából