Epres-bazsalikomos croissant reggelire

eper-bazsalikom-szendvics

Tudom, hogy meghökkentő elsőre szendvicsfeltétként használni az eprest, de ha szereted az epret és a croissant, akkor ezt a kombinációt imádni fogod! A gyermekem csak annyit kérdezett az utolsó falatánál: – Anya, van még ebből? 🙂 Szerencsére készültem, így ketten betoltunk három epres bazsalikomos szendvicset reggelire…majd uzsonnára is. Amíg van eper, próbáljátok ki Ti is!

Mi legyen a reggeli?

eper-croissant-reggeli

Gondolom ez a kérdés nálad is rendszeresen felmerül, főleg most, hogy kitört a nyári szünet és nem csak a reggeliről, de a tízórairól és az uzsonnáról is gondoskodni kell, ráadásul arra is figyelni, hogy ne legyen unalmas és lehetőleg minél több zöldséget és gyümölcsöt is tartalmazzon.

TIPP: tízóraira próbálj ki különböző smoothiekat és turmixokat. Ezekbe extra hozzávalóként olyan értékes zöldségeket os elrejthetsz, amit egyébként lehet, hogy nem is fogyaszt a csemetéd.

Mi imádjuk a zabkását, minden formában, és hetente többször is az asztalra kerül, de bevallom ebben a melegben már reggelire is valami nyáriasabb, nyaralós hangulatú ételt kívánok. Így jött az ötlet, hogy reggel elszaladjak a pékségbe – most, hogy nem kell időre beérni a suliba – és vegyek valami, friss, meleg, ropogós pékárut. A választás a croissantra esett, és innen nem volt megállás.

Eper és bazsalikom

eper-bazsalikom

Szerintem az egyik legzseniálisabb ízkombináció az eper és a bazsalikom. Akár ha egy epres limonádéhoz vagy eperszörphöz dobunk pár levél friss bazsalikomot, teljesen megváltozik az íze, frissítőbb és fűszeresebb lesz.

Bár bevallom, én külön-külön is imádom mind a kettőt 🙂 Nagyon sok epres receptet találtok a blogomon. Az egyik legnépszerűbb a főzés nélküli eperkrémleves, de az én nagy kedvencem a sütés nélküli epertorta.

bazsalikom

Bazsalikom pedig minden formában jöhet, nem tudom megunni, de talán friss durumtésztával egy friss bazsalikom pesto mindent visz.

Epres-bazsalikomos szendvics croissantból

eper-ricotta-szendvics

Ezt az egyszerű, de nagyszerű reggelit ezek ihlették. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és percek alatt megvagyunk. Természetesen ízlés szerint variálhatjátok az alapanyagokat, a bazsalikom helyett a menta is jól passzol az eperhez, de a ricottát is kiválthatjátok túrókrémre is.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
eper-bazsalikom-szendvics

Epres-bazsalikomos croissant reggelire


  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 22 minute
  • Adag: 2 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Könnyed és nyárias reggeli az eper zamatosságával, a bazsalikom fűszerességével és a croissan ropogósságával. Nem lehet neki ellenállni!


Hozzávalók

Skála
  • 2 db friss croissant
  • 2 evőkanál ricotta
  • 6 db eper
  • 8 bazsalikom levél

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, szeletekre vágjuk.
  2. A croissant ketté vágjuk és megkenjük a ricottával.
  3. Ráfektetjük a bazsalikom leveleket, és az eperszeleteket.

Megjegyzések

A tápértékadatok tájékoztató jellegűek, 1 darabra vonatkoznak.

  • Prep Time: 5 perc
  • Category: Reggeli

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 307 kcal
  • Cukor: 10 g
  • Zsír: 16,1 g
  • Telített zsír: 9,1 g
  • Telítettlen zsír: 7 g
  • Szénhidrát: 32,6 g
  • Rost: 3 g
  • Fehérje: 8,6 g
  • Koleszterin: 53,5 mg

Kulcsszavak: eper bazsalikom

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.