Tudom, hogy meghökkentő elsőre szendvicsfeltétként használni az eprest, de ha szereted az epret és a croissant, akkor ezt a kombinációt imádni fogod! A gyermekem csak annyit kérdezett az utolsó falatánál: – Anya, van még ebből? 🙂 Szerencsére készültem, így ketten betoltunk három epres bazsalikomos szendvicset reggelire…majd uzsonnára is. Amíg van eper, próbáljátok ki Ti is!
Mi legyen a reggeli?
Gondolom ez a kérdés nálad is rendszeresen felmerül, főleg most, hogy kitört a nyári szünet és nem csak a reggeliről, de a tízórairól és az uzsonnáról is gondoskodni kell, ráadásul arra is figyelni, hogy ne legyen unalmas és lehetőleg minél több zöldséget és gyümölcsöt is tartalmazzon.
TIPP: tízóraira próbálj ki különböző smoothiekat és turmixokat. Ezekbe extra hozzávalóként olyan értékes zöldségeket os elrejthetsz, amit egyébként lehet, hogy nem is fogyaszt a csemetéd.
Mi imádjuk a zabkását, minden formában, és hetente többször is az asztalra kerül, de bevallom ebben a melegben már reggelire is valami nyáriasabb, nyaralós hangulatú ételt kívánok. Így jött az ötlet, hogy reggel elszaladjak a pékségbe – most, hogy nem kell időre beérni a suliba – és vegyek valami, friss, meleg, ropogós pékárut. A választás a croissantra esett, és innen nem volt megállás.
Eper és bazsalikom
Szerintem az egyik legzseniálisabb ízkombináció az eper és a bazsalikom. Akár ha egy epres limonádéhoz vagy eperszörphöz dobunk pár levél friss bazsalikomot, teljesen megváltozik az íze, frissítőbb és fűszeresebb lesz.
Bár bevallom, én külön-külön is imádom mind a kettőt 🙂 Nagyon sok epres receptet találtok a blogomon. Az egyik legnépszerűbb a főzés nélküli eperkrémleves, de az én nagy kedvencem a sütés nélküli epertorta.
Bazsalikom pedig minden formában jöhet, nem tudom megunni, de talán friss durumtésztával egy friss bazsalikom pesto mindent visz.
Epres-bazsalikomos szendvics croissantból
Ezt az egyszerű, de nagyszerű reggelit ezek ihlették. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és percek alatt megvagyunk. Természetesen ízlés szerint variálhatjátok az alapanyagokat, a bazsalikom helyett a menta is jól passzol az eperhez, de a ricottát is kiválthatjátok túrókrémre is.
PrintEpres-bazsalikomos croissant reggelire
- Author: melinda_smarta_boss
- Total Time: 0 hours
- Adag: 2 1x
- Diet: Vegetarian
Description
Könnyed és nyárias reggeli az eper zamatosságával, a bazsalikom fűszerességével és a croissan ropogósságával. Nem lehet neki ellenállni!
Hozzávalók
- 2 db friss croissant
- 2 evőkanál ricotta
- 6 db eper
- 8 bazsalikom levél
Elkészítés
- Az epret megmossuk, szeletekre vágjuk.
- A croissant ketté vágjuk és megkenjük a ricottával.
- Ráfektetjük a bazsalikom leveleket, és az eperszeleteket.
Megjegyzések
A tápértékadatok tájékoztató jellegűek, 1 darabra vonatkoznak.
- Prep Time: 5 perc
- Category: Reggeli
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 307 kcal
- Cukor: 10 g
- Zsír: 16,1 g
- Telített zsír: 9,1 g
- Telítettlen zsír: 7 g
- Szénhidrát: 32,6 g
- Rost: 3 g
- Fehérje: 8,6 g
- Koleszterin: 53,5 mg
Kulcsszavak: eper bazsalikom