Egy igazi csajos vacsora: SousVide csirkemell gyümölcsökkel és sabayon mártással

Ha egy igazán csajos nyári ételre vágytok, akkor ezt ki kell próbálnotok! Pár hete Magos Zoltán séf járt a konyhámban, és együtt készítettük el ezt az isteni, könnyű, egészséges nyári ételt. Zamatos, gyümölcsös, egyszerre édes és sós, csodálatosak a színei... mi kellhet még? Ja igen, a recept 🙂

SousVide csirkemell titka

A SousVide technológia lényege, hogy vákuumban, egyenletes, viszonylag alacsony hőfokú vízfürdőben hosszabb ideig kezeljük az ételeket, mint a hagyományos eljárások során. Így az étel omlós lesz anélkül, hogy veszítene eredeti színéből, tápanyagaiból és textúrájából.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 egész bőrös csirkemell
  • 4 db friss zsályalevél vagy 2 db rozmaring ág
  • 2 db édes alma
  • 2 db körte
  • 1 fahéjrúd
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy libazsír
  • só, bors
  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl desszert bor

SousVide csirkemell elkészítése

Az egész, bőrös csirkemellet friss zsályával levákuumozzuk és 63,5 fokon 60 percig SousVide kádban kezeljük, majd forró serpenyőben kevés zsiradékon átpirítjuk pár perc alatt. Sütni ekkor már nem kell, mert a SousVide kádban teljesen elkészült, csupán egy kis ízanyagot képzünk rajta. A legvégén sózzuk borsozzuk, és szeletekre vágjuk.

Fahéjas SousVide gyümölcsök

Az almát, körtét 4 felé vágjuk, kivesszük a magházat, fajéjrúddal és egy evőkanál vajjal vákuum fóliába zárjuk és körülbelül 32 perc alatt 85 fokon SousVide-ban kezeljük. Ha kész, kivesszük a vákuum tasakból, és kevés zsiradékon forró serpenyőben karamellizáljuk (átsütjük 😉 ).

Sabayon mártás készítése

Gőz fölött folyamatos kevergetés mellett a tojás sárgájából a porcukorból és a desszertborból könnyű mártást készítünk. Fontos, hogy habverővel folyamatosan keverjük, nehogy kicsapódjon a tojás. Sodó állagot kell kapnunk. Ha kész, vegyük le a gőzről azonnal.

Ha megvan mind a 3 összetevője ennek a csodás nyári ételnek, már csak tálalni kell, és begyűjteni az elismeréseket 🙂

Kíváncsi vagy, hogy hogyan készül ez az étel egy hivatásos séf keze alatt? Akkor nézd meg a videó receptet:

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot! 🙂

Ne felejts el feliratkozni a YouTube csatornámra, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb videó receptekről!

További tippek és trükkök a Facebook oldalamon, csodás képeket pedig az Instagramon találsz.

Ezek is érdekelhetnek:

Spóroljunk vákuumozó készülékkel pénzt és időt!

Friss tavaszi spárgás-sonkás penne Smarta konyhájából

Csirke tikka masala Smarta konyhájából

Kanadai sült hódfarok Smarta konyhájából VIDEÓVAL

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.