…legalábbis nekem 🙂 Ki hallott már az egylábosos tésztákról? Amióta rájöttem, hogy egyetlen fazék is elegendő ahhoz, hogy percek alatt minimális mosogatás mellett isteni finom vacsorát tegyek az asztalra, még inkább imádom az olaszokat a tészta ételeik miatt. Szerintem minden kis és nagy gyermekes anyuka egyik mentőöve a paradicsomos spagetti. Na ennek az egylábosos verzióját osztom meg veletek.
Egylábosos paradicsomos spagetti Smarta konyhájából
Egyetlen nagyobb lábosra lesz mindössze szükséged, és 10 percre, amíg minden alapanyagot előkészítesz, majd 15 perc múlva tálalhatod is a vacsorát, ami után a mosogatás is gyerekjáték!
Paradicsomos spagetti hozzávalók (2 személyre)
- 1/2 csomag teljes kiőrlésű spagetti tészta
- 12 db mini paradicsom ketté vágva
- 6 db aszalt paradicsom feldarabolva
- 1/2 vöröshagyma felkarikázva
- 2 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 8-10 levél friss bazsalikom
- 2 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
- só, bors, chili ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- 6 dl alaplé (lehet kockából is)
A folyamat roppant egyszerű, tedd bele az összes hozzávalót egy lábosba, tedd rá a fedőt, néha kavard meg, és 15 perc elteltével, miután közepes lángon főzted, a tészta megpuhul, és kellemes szaft lesz a lábas alján. Szórd meg egy kevés sajttal és már készen is vagy.
További 2 egylábosos tészta receptet találsz ebben a videómban:
Ezek is érdekelhetnek:
Alakbarát cukkinis csirke vacsorára
Ezt vidd magaddal: zöldborsó-pestos spagetti garnéla falatokkal