A tojássaláta az egyik nagy kedvencem, főleg 2 szelet kenyér közé zárva. Szerintem hetekig tudnám enni, főleg ilyenkor tavasszal, amikor fel lehet turbózni ropogós és zsenge tavaszi zöldségekkel. Húsvétra is jó választás lehet a sonka mellé, ha a hagyományos főtt tojáson újítani szeretnél egy kicsit. A legjobb ebben a receptben, hogy villámgyorsan elkészül (és kb. ilyen gyorsan el is fogy!)
A táplálkozási szakemberek 2 jó tanáccsal szoktak mindenkit ellátni: fogyassz minél több szezonális zöldséget-gyümölcsöt, és fald fel a szivárványt. Ez utóbbit persze nem szó szerint, hanem törekedjünk arra, hogy minél színesebben étkezzünk, minél többféle színű legyen akár a húsvéti salátánk is.
Ez a tojássaláta ránézésre eléggé sárga lesz, de azért sok zöld, fehér és még piros zöldséget is elrejtünk benne!
A legjobb tojássaláta recept, amit készítettem
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 2 db zellerszár
- 2 db újhagyma
- 6 levél medvehagyma
- 4 db hónapos retek
- 4 db csemege uborka
Öntethez:
- 3 evőkanál görög joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál bajor mustár
- Só, bors
Tojássaláta készítése:
- A tojásokat keményre főzzük, és rusztikusan (azaz ahogy sikerül) összevágjuk.
- A zellerszárat és az újhagymát felkarikázzuk.
- A medvehagymát apróra vágjuk.
- A csemegeuborkát és a retket apróra vágjuk.
- Az öntet hozzávalóit alaposan kikeverjük.
- Előveszünk egy nagy tálat, mindent beledobunk, és jó alaposan összekeverünk. Már fogyaszthatjuk is! 🙂
Ha kíváncsi vagy, hogy én a gyakorlatban ezt hogyan készítettem el, illetve mi került még a szendvicsbe, akkor nézd meg ezt a videómat is:
Még több recept ötletért nézz szét a YouTube csatornámon és kövess Instagrammon is! 🙂
Ezek is érdekelhetnek:
Expressz sonkás-sajtos vendégváró falatok
Húsvétra készíts Te is szivárvány salátát!