Egyszerű zöldség curry vacsorára

Hétköznap estéken az egyik legfőbb cél, hogy minél rövidebb idő alatt minél finomabb, és lehetőleg egészséges ételt tegyünk az asztalra. Én szeretek vacsorára olyat főzni, amit másnap ebédre is könnyen meg tudok melegíteni, maximum köretet kell hozzá frissen készíteni. Ez a zöldség curry kb. 20 perc alatt elkészül – mert nincs különösebb előkészítési igénye -, megfelel a másnapi maradék kritériumnak és nem marad senki éhes utána.

Egyre nagyobb teret hódítanak a vegán ételek, ami együtt jár azzal, hogy India ízei is egyre nagyobb szerepet kapnak akár a mindennapokban is. Elsőre viszont egy kicsit “félelmetes” lehet ilyeneket főzni, mert nem ezen nőttünk fel, hanem a hagyományos magyar konyhán, majd a 90-es években kezdtünk el a nyugati világ ízeivel ismerkedni. Ahogy megtanultunk olasz paradicsomos spagettit főzni, úgy ezt is el tudjuk sajátítani, ha nyitottak vagyunk arra, hogy néha kihagyjuk az ételeinkből a húst.

Ha beakarjuk építeni az étrendünkbe ezeket a fogásokat, akkor elegendő, ha néhány alap dologgal feltöltjük a kamrát, és utána már csak a megszokott alapanyagok kellenek, mint ahogy ebben a receptben is látjátok, vagy akár a korábbi karfiol curry vagy vegán csicseri omlett receptekben is.

Zöldség curry rizzsel

zoldseg-curry-recept

Hozzávalók (4 személyre):

  • 750 g fagyasztott zöldség (karfiol, brokkoli, répa) – ha van időd, hogy ezeket frissen előkészítsd, az még jobb
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 konzerv vajbab
  • 1 konzerv thai kókusztej
  • 1 evőkanál curry por
  • 1 kávéskanál madras curry fűszerkeverék
  • só, bors
  • 1 lime leve
  • 1 csésze aprított friss koriander
  • 4 marék friss bébi spenót
  • kurkumás rizs vagy basmati rizs

Zöldség curry elkészítése:

  1. A fagyasztott zöldségeket egy serpenyőben felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk az átmosott csicseriborsó és bab konzerveket.
  3. Felöntjük a kókusztejjel és hozzáadjuk a fűszereket.
  4. Kb. 5-10 perc alatt készre főzzük.
  5. Amikor lezártuk alatta a hőt, hozzáadjuk a lime levét és a friss, aprított koriandert, és még egyszer megkeverjük.
  6. Tálaláskor ráhalmozunk 1 marék friss bébispenótot, rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat! 🙂

További inspirációkért kövesd az Instagram profilomat, videó recept ötleteket pedig a YouTube csatornámon találsz!

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.