Egy igazi csajos vacsora: SousVide csirkemell gyümölcsökkel és sabayon mártással

Ha egy igazán csajos nyári ételre vágytok, akkor ezt ki kell próbálnotok! Pár hete Magos Zoltán séf járt a konyhámban, és együtt készítettük el ezt az isteni, könnyű, egészséges nyári ételt. Zamatos, gyümölcsös, egyszerre édes és sós, csodálatosak a színei... mi kellhet még? Ja igen, a recept 🙂

SousVide csirkemell titka

A SousVide technológia lényege, hogy vákuumban, egyenletes, viszonylag alacsony hőfokú vízfürdőben hosszabb ideig kezeljük az ételeket, mint a hagyományos eljárások során. Így az étel omlós lesz anélkül, hogy veszítene eredeti színéből, tápanyagaiból és textúrájából.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 egész bőrös csirkemell
  • 4 db friss zsályalevél vagy 2 db rozmaring ág
  • 2 db édes alma
  • 2 db körte
  • 1 fahéjrúd
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy libazsír
  • só, bors
  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl desszert bor

SousVide csirkemell elkészítése

Az egész, bőrös csirkemellet friss zsályával levákuumozzuk és 63,5 fokon 60 percig SousVide kádban kezeljük, majd forró serpenyőben kevés zsiradékon átpirítjuk pár perc alatt. Sütni ekkor már nem kell, mert a SousVide kádban teljesen elkészült, csupán egy kis ízanyagot képzünk rajta. A legvégén sózzuk borsozzuk, és szeletekre vágjuk.

Fahéjas SousVide gyümölcsök

Az almát, körtét 4 felé vágjuk, kivesszük a magházat, fajéjrúddal és egy evőkanál vajjal vákuum fóliába zárjuk és körülbelül 32 perc alatt 85 fokon SousVide-ban kezeljük. Ha kész, kivesszük a vákuum tasakból, és kevés zsiradékon forró serpenyőben karamellizáljuk (átsütjük 😉 ).

Sabayon mártás készítése

Gőz fölött folyamatos kevergetés mellett a tojás sárgájából a porcukorból és a desszertborból könnyű mártást készítünk. Fontos, hogy habverővel folyamatosan keverjük, nehogy kicsapódjon a tojás. Sodó állagot kell kapnunk. Ha kész, vegyük le a gőzről azonnal.

Ha megvan mind a 3 összetevője ennek a csodás nyári ételnek, már csak tálalni kell, és begyűjteni az elismeréseket 🙂

Kíváncsi vagy, hogy hogyan készül ez az étel egy hivatásos séf keze alatt? Akkor nézd meg a videó receptet:

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot! 🙂

Ne felejts el feliratkozni a YouTube csatornámra, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb videó receptekről!

További tippek és trükkök a Facebook oldalamon, csodás képeket pedig az Instagramon találsz.

Ezek is érdekelhetnek:

Spóroljunk vákuumozó készülékkel pénzt és időt!

Friss tavaszi spárgás-sonkás penne Smarta konyhájából

Csirke tikka masala Smarta konyhájából

Kanadai sült hódfarok Smarta konyhájából VIDEÓVAL

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

Hurom-H300-feher-topjuicers

Hogyan válasszunk gyümölcsprést?

A  gyümölcsprés egyre több háztartásban jelenik meg, hiszen az egyik legegyszerűbb módja a több gyümölcs és zöldség fogyasztásának. Én is nagyon régóta vágytam már egy

citromkrem

Citromkrém, amire tuti rákattansz!

Ha egyszer megérezzük a frissen szedett citrom illatát, aromáját és zamatát, akkor arra biztosan egy egész életre rákattanunk. Azonban a friss citrom élményért legalább a

immunerősítő-shot

Természetes immunerősítő ital

Télen a szervezetünk egészségéért sokat tehetünk egy kis tudatossággal és némi odafigyeléssel. Nem mindegy ugyanis, hogy mi kerül a tányérunkra és a poharunkba. Egytra immunerősítő

FAHÉJAS-SZILVÁS-SÜLT-ZABKÁSA

Fahéjas-szilvás sült zabkása

Sokan azt mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Nálam nem maradhat ki a reggeli, ha más nem egy tápláló kávés smoothie-t készítek magamnak.

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.