A répatorta nálunk rendszeresen terítéken van, mert ez a kisfiam kedvence. Nem tudom, hogy vajon azért, mert első születésnapjára ezt sütöttem neki teljesen reform módon, és ennyire mély nyomot hagyott benne (pozitív értelemben 🙂 ), vagy mert a cukrászdában kapható verzión marcipán répa van és azt különösen imádja. A lényegen nem változtat, ha torta, akkor az nálunk csak répatorta lehet. Hétvégén is sült egy adag, és gondoltam megosztom veletek a receptet 🙂
Diós-répatorta hozzávalók:
Közepes méretű sütőformához, én most épp egy kuglóf formát választottam.
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 dkg tönköly fehér liszt
- 10 dkg barna cukor
- ½ csomag sütőpor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál reszelt friss gyömbér (kihagyható)
- 1 narancs reszelt héja
- 250 g reszelt sárgarépa
- 125 dkg aprított dió
- 5-10 dkg aszalt papaya (mazsola is lehet)
- 125 dkg vaj
- 2 db tojás
Diós-répatorta elkészítése:
Robotgéppel a tojást a cukorral és a vajjal kikeverjük, majd jöhet hozzá a liszt, sütőpor és fűszerkeverék. Ha kellemesen összeállt, akkor egy fakanál segítségével hozzákeverjük a reszelt répát, diót, papayat, a narancshéjat és a gyömbért.
Kivajazott sütőformában, előmelegített sütőben 175°C-on 35 percig sütjük. (formától függően változhat picit az idő, tűpróbával ellenőrizzük).
Jó étvágyat és jó Nyuszi várást! 🙂
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, további tartalmakért pedig kövesd a Facebook oldalamat 😉
Ez is érdekelhet:
Banánkenyér Smarta konyhájából VIDEÓVAL
Gluténmentes édesburgonya muffin Smarta konyhájából VIDEÓVAL