Mennyivel másabb, ha azt mondjuk: áfonyás csokiparfé lesz reggelire, mintha kakaós zabkása felkiáltással próbálnánk a családot asztalhoz csalni reggel, ugye? Pedig alapvetően ugyanarról van szó, de ahogy az élet sok területén, az ételeknek is néha szüksége van egy kis marketingre 🙂 Egyébként nem értem, hogy az emberek jó része miért kezd el azonnal fintorogni a zabkása szó hallatán, amikor ezt is el lehet finomra készíteni, ráadásul végtelenül egyszerűen. Remélem a recept végére sok új zabkása rajongó születik 🙂
Egyéjszakás zabkása
Jó pár évvel ezelőtt egy amerikai Youtuber lány videójában láttam először az ‘overnight oat’-ot, azaz az ‘éjszakára otthagyott zabot’ – angolul ez annyira jól hangzik, de magyarul valahogy nincs rá jó kifejezés -, és annyira megtetszett az étel egyszerűsége, variálhatósága, hogy azóta nagy rajongója vagyok ennek az ételnek. Szezonálisan is, és az ízlésünknek megfelelően is számtalan variációban el lehet készíteni.
És annál nincs is jobb, amikor reggel egyszerűen csak elővesszük a hűtőből a kész reggelit, dobunk rá egy kis dekorációt friss gyümölcsökből, és már ehetjük is. A fiam is annyira megszerette, hogy sokszor ő kéri, hogy másnap ez legyen a reggeli. Szóval, ha jól marketingeljük ezt az ételt, akkor a gyerekekkel is hamar meg tudjuk szerettetni 🙂
Szerintem két titka van a jó zabkásának: minőségi, lehetőleg bio alapanyagokat használjunk, illetve találjuk meg a családunk számára legjobb ízkombinációkat. Az előbbi miatt én nagyon szeretem a magyar BiOrganik termékeket, az utóbbira pedig ez a recept egy nagyon jó példa.
Csokis-áfonyás zabkása recept
Hozzávalók (1 adag):
- 60 g bio zabpehely
- 1/2 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
- 1 ek aprított étcsoki
- 1 ek aprított törökmogyoró
- 1,5 dl házi zabtej
- 1 tk kakaópor
- 1 tk bio juharszirup
- 1 banán
Dekoráció:
- Áfonyás szója joghurt
- Friss áfonya
- Aprított csoki
- Aprított törökmogyoró
Elkészítése:
- Egy befőttesüvegbe beletesszük a zabpelyhet, a törökmogyorót és az aprított étcsokit.
- Egy turmixba beletesszük az érett banánt, a cukrozatlan kakaóport, a juharszirupot, a zabtejet és sűrű krémes állagúra turmixoljuk.
- Beleöntjük ezt is a befőttes üvegbe, elkeverjük alaposan, és éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Reggel teszünk rá pár kanál áfonyás szójajoghurtot, friss áfonyát, egy kevés csoki darabot és a végén megszórjuk az aprított törökmogyoróval.
Ez nem csak finom, egészséges, de még gyönyörű is!
Ha sikerült neked is rákattani a zabkásákra, akkor ne hagyd ki ezt a videómat, amelyben még másik 3 receptet is mutatok nektek!
A cikket a BiOrganik Kft. szponzorálta.
Ezek is érdkelhetnek:
Így készíts tökéletes zabtejet!
Sütés nélküli vegán kókuszkocka
Málnás-barack fagyi 5 perc alatt
A képek felhasználása engedélyköteles!