Nyáron az egyik legjobb hűsítő, a fagyi! Ebben a kánikulában szinte kötelező is, ha nem akarunk idő előtt hőgutát kapni. Kicsit sem diétás, de annál finomabb 3 új, házi készítésű fagyi receptet hoztam Nektek, amelyek nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek. Elő a kézi mixert és holnap már a saját fagyidat eheted! 😉
Nem fogyókúrás házi fagyik következnek!
Tudom, tudom beach body és egészséges életmód, de a víz alapú házi jégkrémekre is rá lehet unni egy idő után, és jön a vágy, egy adag tejszínes, krémes csupa csokis fagyi után. Most ilyen receptek következnek, tehát ha fogyókúrázol, akkor inkább nézz fel a YouTube csatornámra, ahol 3 gyors gyümölcsös fagyi receptet mutatok!
Triplacsokis házi fagyi
Én imádom, amikor a fagyi csokival van kombinálva, ezért választok pálcikásból is mindig olyat, amelyet alaposan bevontak csokival. Most bevonat helyett, csokidarabokkal szórtam meg ezt a jégkrémet, ráadásul nem is kevéssel.
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 2 dl sűrített tej
- 1 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3×50 g táblás csokoládé felaprítva (tej, ét, fehér)
Elkészítése:
A tejszínt habbá verjük egy kézi mixer segítségével, majd hozzá adjuk a sűrített tejet, a porcukrot és a kakaóport és pár perc alatt egységes állagúra keverjük. Ekkor egy fakanál segítségével összedolgozzuk a krémet az aprított csoki darabokkal és az egészet beleöntjük egy kb. 1,2 literes edénybe, lezárjuk és mehet 6 órára a fagyasztóba.
Erdei gyümölcsös házi fagylalt
A bogyós gyümölcsök közül az összeset imádom, és nagyon jól illenek mindenféle édességhez. Természetesen a fagyi variációkból sem maradhattak ki.
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 2 dl sűrített tej
- 1 doboz mézes joghurt
- 2 csésze vegyes bogyós gyümölcs
- 1 evőkanál házi eper lekvár
Elkészítése:
A tejszínt habbá verjük egy kézi mixer segítségével, majd hozzá adjuk a sűrített tejet és a joghurtot és pár perc alatt egységes állagúra keverjük. Egy villával összetörjük a bogyós gyümölcsöket és hozzá keverjük az eperlekvárt, majd egy fakanál segítségével összedolgozzuk az egészet, beleöntjük egy kb. 1,2 literes edénybe, lezárjuk és mehet 6 órára a fagyasztóba.
Tiramisu fagyi házilag
Kávé imádóként természetes volt, hogy tiramisu fagyi is készülni fog. Nem csak a kávé jótékony hatásai miatt gondoltam, hogy összekeverem a kellemest a finommal, de azért is, mert nincs olasz utazás tiramisu nélkül, így itthon is nyaralok egy kicsit, amíg megeszem a fagyit 🙂
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 2 dl sűrített tej
- 100 g mascarpone
- 1 dl hideg, cukrozott presszó kávé
- 2 csésze aprított csokis babapiskóta
Elkészítése:
Főzünk kb. 1 dl erős eszpresszót és adunk hozzá 2 teáskanál cukrot (több cukor nem is kerül a fagyiba), és megvárjuk hogy teljesen kihűljön. A babapiskótát egy késsel feldaraboljuk. A tejszínt habbá verjük egy kézi mixer segítségével, majd hozzá adjuk a sűrített tejet és a mascarpone-t és pár perc alatt egységes állagúra keverjük. Ekkor egy fakanál segítségével összedolgozzuk a krémet az aprított babapiskóta darabokkal és a kávéval, majd az egészet beleöntjük egy kb. 1,2 literes edénybe, lezárjuk és mehet 6 órára a fagyasztóba.
Extra tippek a házi fagyihoz:
– ha az első 4 órában óránként átkeveritek a fagyit, sokkal krémesebb lesz, könnyebb szedni.
– ebben nincsen semmilyen állomány javító, ezért fogyasztás előtt fél órával vegyétek ki a fagyasztóból, hogy kicsit megolvadjon
Ha kíváncsi vagy, én hogyan készítettem el ezeket, akkor nézd meg a videómat is!
Ezek is érdekelhetnek:
Így készíts könnyen és kreatívan házi jégkrémet! – VIDEÓVAL!