Imádom az olasz konyhát! A tésztákat különösen. A pestoról meg ne is beszéljünk! Így született meg az egyik nagy kedvencem a rukkolás pestos csirke pestos tésztával, amelyet a friss parmezán forgácsok teszenek tökéletessé! Ebben a hidegben ideje feldobni magunkat friss és ínycsiklandozó olasz ízekkel!
Rukkolás pestos csirke
Pestot nem csak friss bazsalikom levelekből, készíthetünk, hanem kombinálhatjuk rukkolával is, mert igazán jót tesznek egymásnak. A bazsalikom fűszeressége mélységet kap a rukkola enyhén kesernyés, de annál inkább karakteres ízétől.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 3 marék friss rukkola
- 2 marék friss bazsalikom levél
- 3 evőkanál aprított mandula
- 5-8 evőkanál olívaolaj
- friss parmezán sajt ízlés szerint (1 cappuccinos csészényi)
- tészta, ízlés szerint
A rukkolás pestot elkészítésével indítjuk az előkészületeket. Egy aprítóba dobjuk a rukkolát, a bazsalikomot a megpirított, de már kihűlt mandulát és az extraszűz olivaolajat, majd elkezdjük pépesíteni. Félúton sózzuk, borsozzuk, és hígítjuk még olívaolajjal, ha szükséges és jöhet az aprítóba egy nagyobb adag parmezán forgács is. Addig keverjük, hogy sűrű, de egyenletes állagú pépet kapjunk.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a pesto felével jól bemasszírozzuk és legalább 10 percre félre tesszük. Majd kevés olajon elkezdjük megsütni. A csirkemell a rásülő parmezántól csodás aranybarna színt és extra ropogósságot kap. Tipp: minél több parmezán kerül a pestoba, annál finomabb és ropogósabb lesz a csirkénk.
A tésztát időközben megfőzzük, leszűrjük, de a főző vízből félre teszünk egy csészényit. A maradék pestoval alaposan összekeverjük, és a főzővíz maradékkal hígítjuk szükség esetén.
Tányérra halmozzuk a tésztát, jöhet rá a csirkemell és erre is reszelünk egy kevés friss parmezánt.
Jó étvágyat!
Ha érdekel, hogy én hogyan készítettem, akkor nézz bele ebbe a videómba is:
Ezek is érdekelhetnek:
Csirkesaláta szendvics maradékból
Cukkinis-paradicsomos diétás spagetti Smarta konyhájából
Fenséges avokádós-aszalt paradicsomos tészta Smarta konyhájából
Könnyű spagetti zöldborsó-pestóval és aszalt paradicsommal Smarta konyhájából