Könnyű spagetti zöldborsó-pestóval és aszalt paradicsommal Smarta konyhájából

Nincs is jobb egy könnyű tészta vacsoránál, főleg ha azt egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni még a rohanós hétköznapokon is.  Nyáron, a zöldborsó szezon közepén főztem ezt először, és most újra elővettem az egyik este, amikor már nem volt időm vásárolni sem, nemhogy egy komolyabb vacsorát összedobni. Ez is egy olyan étel, amit bármikor Te is elkészíthetsz, mert a legtöbb hozzávaló minden háztartásban megvan.

A legjobban azt szeretem ebben az ételben, hogy számtalan módon variálhatod, attól függően milyen alapanyagok, esetleg megmaradt ételek lapulnak a hűtődben. Ehhez az íz kombinációhoz nagyon jól illik a teljes kiőrlésű spagetti is. (Bevallom, én a paradicsomos alapú tésztákat jobban szeretem durum lisztből.) Javaslom, próbáld ki az alap verziót, aztán variáld ízlés szerint J

Amire szükséged van (4 főre)

A kamrából:

  • 1 csomag spagetti tészta (étvágytól függő mennyiséget főzz ki, én kb. bő fél csomaggal szoktam)
  • 8 db nagyobb aszalt paradicso
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 duci gerezd fokhagyma

A hűtőből:

  • 3 dkg kemény sajt forgács (pl. parmigiano reggiano – más néven parmezán – vagy grana padano)
  • 10 dkg feta sajt

A fagyasztóból:

  • 20 dkg zsenge zöldborsó

Az ablakból:

  • 8 nagy bazsalikom levél

Elkészítése:

Párold jó puhára a zöldborsót, majd hagyd egy kicsit kihűlni. Tedd fel főni a spagetti tésztát, és közben dobd össze a pestot. A langyos zöldborsót tedd mini aprítóba, add hozzá a fokhagymát, parmezán forgácsot, bazsalikom leveleket, és egy kevés olívaolajat. Kezd el lepürésíteni, és addig adagolt a folyamatosan az olívaolajat, amíg krémes állagú lesz. Nem kell simára pürésíteni, elég ha szép egyenletes (ha nagyon darabos, akkor egy kis vizet adhatsz hozzá, ha nincs mini aprítód, akkor botmixert is használhatsz.) Ha kész, kockázd fel az aszalt paradicsomot és a fetát.

Keverd össze a kifőtt tésztát a pestóval és az aszalt paradicsommal. Tálaláskor szórd meg feta sajttal.

A sóval óvatosan bánj, mert mind az aszalt paradicsom, mind a feta alapvetően sós, nehogy túlsózd! Ízlés szerint utólag még egy kevés frissen őrölt borssal is ízesítheted.

A feta sajt helyett tálalhatod előző napról maradt sült hús kockákkal, vagy pirított bacon darabokkal. Jól illik hozzá akár az aprított dió is.

Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszik, a recept nyomj egy lájkot! További tippekért pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalaimat!

Ha szereted a könnyű olaszos ételeket, próbáld ki ezt is: Krémes mediterrán paradicsomleves Smarta konyhájából

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.