Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kakukkfüves spárgakrémleves recept


  • Author: root
  • Total Time: 20
  • Adag: 1 1x

Description

Igazán gyors. könnyű tavaszi leves, az egyik kedvenc szezonzöldségemből a spárgából.


Hozzávalók

Skála
  • 1 csomag fehér spárga (500 g
  • 1/2 konzerv csicseriborsó (kb. 200 g)
  • 1 dl rizstejszín
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál fehérbors
  • 1 teáskanál friss kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított kakukkfű

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk és az olajon elkezdjük megpárolni. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és még fél percig pároljuk őket.
  2. Jöhet a só fele és kurkuma (illetve a szárított kakukkfű), átkeverjük,  és még fél percig  pároljuk.
  3. A spárgát megmossuk, és letörjük az alsó, fás részét, a maradékot 2 cm-es darabokra vágjuk, rádobjuk a hagymás, fűszeres alapra, és átforgatjuk vele, majd felöntjük annyi szűrt vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. Amikor felforr, közepes lángra kapcsoljuk, várunk még 3 percet, majd hozzáadjuk az átmosott csicseriborsót és a rizstejszínt. Megvárjuk, hogy újra felforrjon és már készen is vagyunk.
  5. Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, elkeverjük és vagy egy botmixerrel vagy egy turmixszal krémesre turmixoljuk, és készen is vagyunk a spárgakrémlevessel.
  6. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a végén. Tálaláskor megszórhatjuk mandulaforgáccsal, és néhány friss bébi spenót levéllel tálaljuk.

Megjegyzések

A tápérték adatok 1 adagra vonatkoznak és csak tájékoztató jellegűek. A felhasznált alapanyagoktól függően a valós értékek eltérhetnek az itt szereplő értékektől!

  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 10
  • Category: Ebéd

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 186
  • Cukor: 5,1
  • Só: 0,4
  • Zsír: 10,4
  • Telített zsír: 1,4
  • Telítettlen zsír: 9
  • Szénhidrát: 19,6
  • Rost: 5,8
  • Fehérje: 6,2
  • Koleszterin: 0

Kulcsszavak: spárgakrémleves recept

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.