Fenséges avokádós-aszalt paradicsomos tészta Smarta konyhájából

avokados_teszta_l.jpgEgy újabb “mit csináljak a maradékkal” ételt készítettem, és annyira jól sikerült, hogy gondoltam megosztom veletek is ezt a receptet. Húsimádóktól elnézést kérek, de ebben csak zöldségek lesznek. Gyors, könnyű, ízletes és tészta az alapja, amit imádok! Mi kell még? Ja, igen maga a recept 🙂

Nagyon szeretek receptes videókat készíteni, és megmutatni, hogy nem is annyira bonyolult gyorsan valami finomat összedobni. Az Olaszország ízei két részes videó után viszont keletkezett némi forgatási maradék, amit nem használtunk fel, így azokból másnap ebédre összedobtam ezt az ízletes tésztát.

Hozzávalók (2 személyre):

  • Tészta ízlés szerinti formában
  • 1 avokádó
  • 1/2 doboz zöld fűszeres sajtkrém
  • 4-6 db aszalt paradicsom (olajban)
  • 4-6 db grillezett articsóka (olajban)
  • 10-12 db fekete olívabogyó
  • Parmezán
  • só, bors

Amíg a tészta kifő, az avokádót a sajtkémmel összedolgozzuk, az zöldségeket feldaraboljuk. A kifőtt forró tésztát először a sajtkrémmel forgatjuk össze, hogy a hőtől szépen, mindenhová ráolvadjon, majd jöhetnek a zöldségek. Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal.

Jó étvágyat! 🙂

Ha kíváncsi vagy, hogy mit készítettem, aminek ezek voltak a maradékai, akkor kattints a YouTube csatornámra 🙂

További tippekért csatlakozz a SMARTA Facebook csoporthoz.

Ezek is érdekelhetnek:

Keleti kalandok 3 fogásban: tavaszitekercs, thai kókuszos csirke leves, falafel humusszal

Csak 20 perced van vacsorát készíteni? Akkor próbáld ki ezeket!

Omlós sertésszűz friss kerti zöldségekkel

Könnyű spagetti zöldborsó-pestóval és aszalt paradicsommal Smarta konyhájából

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.