A nyári időszak alapanyagok szempontjából az egyik legcsodálatosabb, tele van minden a friss és zsenge zöldségekkel, érnek a gyümölcsök, és nagy mennyiségben lehet készíteni az újburgonyát a legkülönbözőbb módokon. Most a klasszikus, hagymás krumplisalátát gondoltam újra, és a végeredmény, egy könnyed, egészséges igazi nyári köret lett, ami tökéletes lehet akár egy grillezéshez, de önmagában is tápláló fogás lehet.
Vegán hagymás krumplisaláta
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 2 rozmaring ág
- 1 db lila hagyma
- 100 g spenót
- 100 g növényi görög joghurt
- 50 g veganéz
- 1 ek fehér borecet
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 4 közepes csemege uborka
- Só, bors
- Zöld saláta
- 1 csomag petrezselyem zöldje
- Lucerna csíra
Burgonyasaláta elkészítése
- A megmosott újburgonyát ketté vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. A főzővizet sózzuk, illetve tehetünk még bele 2 friss rozmaring ágat. Lefedjük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük.
- Amíg fő a krumpli, addig megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk a lila hagymát, és félretesszük.
- Amikor a krumpli készen van a rozmaring ágat kipecázzuk, a krumplit pedig kiszedjük a vízből és egy tálba tesszük kihűlni.
- Fontos, hogy nem öntjük le a krumpli főzővizét, mert ebbe tesszük a felkarikázott hagymát valamint 2 marék spenótot, és egy perc alatt blansírozzuk, leszűrjük és félretesszük.
- Egy tálba 50 g veganézt és 100 g görög joghurtot teszünk. Hozzáreszelünk 1 bio citromnak a héját, teszünk hozzá még friss citromlevet, fehérbor ecetet, és apróra vágott csemegeuborkát, sózzuk és borsozzuk.
- Alaposan összekeverjük és már mehet is a krumplira. Hozzá tesszük a lila hagymát, és a spenótot, és a végén még egy nagy adag friss, aprított petrezselymet is szórunk a tetejére.
- Összeforgatjuk, és egy adag friss salátára halmozzuk. Tálalás előtt még tehetünk a tetejére egy adag friss, zsenge lucerna csírát.
Ha kíváncsi vagy a videó receptre, akkor itt megnézheted, ráadásul egy másik, nagyon zsenge nyári krumplisaláta receptet is találsz a videóban!
Ezek is érdekelhetnek:
Ezekkel hűsítsd magad a kánikulában!
Így készíts tökéletes zabtejet!