A saláta a legtöbb magyar ember számára alapvetően sós íz világú, és vagy van benne hús, vagy hús mellé esszük köretnek. Pedig érdemes kicsit kiszakadni a megszokásokból, és kipróbálni a zöldeket gyümölcsökkel, kicsit édesebb öntettel, amely nyáron tökéletes lehet egy könnyű vacsorának is. Mutatom is az egyik szezonális kedvencemet.
Spenótsaláta eperrel
A bébi spenót talán már egyre elfogadottabb konyhai alapanyag, és a gyerekkori rossz emlékű menza kaja lenyomatát magunk mögött hagyva, már nem viszolygunk annyira tőle. A spenót jótékony hatásaira most nem térnék ki, de gondoljunk csak Popeyre, és akkor már értük is, miért érdemes spenótot enni 🙂
Hozzávalók:
- 4 marék bébi spenót
- 25 dkg eper
- 10 dkg pekándió
- 3 evőkanál juharszirup
- 10 dkg brie sajt
Az öntethez:
- 2 evőkanál epres balzsamecetszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 kávéskanál mustár
- 1 teáskanál juharszirup
Serpenyőben felmelegítem a juharszirupot, hozzáadom a pekándiót és elkezdem karemellizálni. Amikor már kellemesen ragacsos a pekándió, félretesszük, hogy kihüljön.
Egy kisebb üvegbe beleteszem az öntet hozzávalóit, és alaposan összerázom.
Egy tálba teszem a spenótot és az epret és az öntettel jól összekeverem, majd mehet hozzá a brie sajt és a karamellizált pekándió.
Ha kíváncsi vagy gyakorlatban ez, hogy néz ki, akkor nézd meg a videómat:
Ezek is érdekelhetnek:
Ázsiai szezámmagos csirke saláta
3 zöld smoothie, hogy tökéletes formában várd a tavaszt