Egy újabb „mit csináljak a maradékkal” ételt készítettem, és annyira jól sikerült, hogy gondoltam megosztom veletek is ezt a receptet. Húsimádóktól elnézést kérek, de ebben csak zöldségek lesznek. Gyors, könnyű, ízletes és tészta az alapja, amit imádok! Mi kell még? Ja, igen maga a recept 🙂
Nagyon szeretek receptes videókat készíteni, és megmutatni, hogy nem is annyira bonyolult gyorsan valami finomat összedobni. Az Olaszország ízei két részes videó után viszont keletkezett némi forgatási maradék, amit nem használtunk fel, így azokból másnap ebédre összedobtam ezt az ízletes tésztát.
Hozzávalók (2 személyre):
- Tészta ízlés szerinti formában
- 1 avokádó
- 1/2 doboz zöld fűszeres sajtkrém
- 4-6 db aszalt paradicsom (olajban)
- 4-6 db grillezett articsóka (olajban)
- 10-12 db fekete olívabogyó
- Parmezán
- só, bors
Amíg a tészta kifő, az avokádót a sajtkémmel összedolgozzuk, az zöldségeket feldaraboljuk. A kifőtt forró tésztát először a sajtkrémmel forgatjuk össze, hogy a hőtől szépen, mindenhová ráolvadjon, majd jöhetnek a zöldségek. Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal.
Jó étvágyat! 🙂
Ha kíváncsi vagy, hogy mit készítettem, aminek ezek voltak a maradékai, akkor kattints a YouTube csatornámra 🙂
További tippekért csatlakozz a SMARTA Facebook csoporthoz.
Ezek is érdekelhetnek:
Keleti kalandok 3 fogásban: tavaszitekercs, thai kókuszos csirke leves, falafel humusszal
Csak 20 perced van vacsorát készíteni? Akkor próbáld ki ezeket!
Omlós sertésszűz friss kerti zöldségekkel
Könnyű spagetti zöldborsó-pestóval és aszalt paradicsommal Smarta konyhájából