Ez a szeptember nyáriasan indult, és még vár ránk néhány kellemes nap, ilyenkor jól esik egy kis hűsítő kényeztetést. Hoztam nektek egy szuper könnyen elkészíthető, szuper finom házi jégkrém receptet, amelyhez csupán 2 összetevő kell: ananász és eper. Ha kíváncsi vagy az 5 perc alatt elkészíthető egészséges finomságra tarts velem.
Egészséges házi jégkrém
Ezt a receptet először nyáron próbáltam ki az eper szezon közepén, és hatalmas sikere lett, azóta többször is elkészítettem. Szerencsére lefagyasztottam közel 10 kg epret, ananászkonzerv egész évben kapható, így eper szezonon kívül is bármikor össze tudom dobni. De lássuk hogyan is készül.
Ehhez a házi jégkrémhez csupán egy adag fagyasztott eperre (kb. 25dkg), 1 ananász konzervre (lé nélkül), egy turmixgépre vagy aprítóra és jégkrémformára lesz szükséged. Dobd a hozzávalókat a mixerbe, dolgozd alaposan össze, és már mehet is a jégkrém formába. Körülbelül 4 órára van szükség, hogy megfagyjon és fogyasztható legyen ez a könnyű finomság. 8 adag lesz belőle.
Az ördög a részletekben van, szokták mondani, íme az én tippjeim:
- ha nem olvasztod fel teljesen a epret, gyorsabban kifagy a házi jégkrém
- ha fagyasztott eperrel dolgozol, javaslom az üveg kelyhes turmix használatát, mert a műanyag felületét a jég megkarcolhatja. Jól jöhet a jégaprító funkció is.
- lehetőség szerint hozzáadott cukor nélküli ananászkonzervet válassz, hogy elkerüld az üres kalóriák bevitelét
- ha nincs jégkrémformád, használhatsz üres joghurtos dobozt is
- ha van az ablakpárkányon friss fűszernövényed ízlés szerint azzal is feldobhatod (menta, bazsalikom, citromfű)
Ha tetszett a recept nyomj egy lájkot!
Ha elkészíted és ízlik, oszd meg! 😉
További tippekért kövesd a Facebook oldalamat!