Hétvégén ki az, akinél nem marad meg több-kevesebb ilyen-olyan hús? Ami már normál felhasználásra nem jó, mert kevés vagy már nem kívánjuk abban a formában. Ilyenkor jöhet a jó öreg csirkesaláta Smarta konyhájából, amit friss zsömlébe beletéve már kész is egy kiadós tízórai vagy egy laktató vacsora! Percek alatt kész, és sokkal jobb mint egy sima szalámis zsömle! Mutatom is a receptet!
Curry-s csirke salátás szendvics
Hozzávalók: (2 adag)
- 20-30 dkg főtt/párolt csirkehús feldarabolva
- 2 közepes méretű alma
- jégsaláta
- 1 baguette
Saláta öntethez:
- 1 doboz natúr görög joghurtot
- 1 kávéskanál zöld curry paszta
- 1 kávés kanál curry por
- só-borsot
- 1 lime reszelt héja és 1/2 lime leve
Keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd keverjük bele a húst.
2 almát karikázzuk fel, vágjuk ki a magházat és egy tepsiben (érdemes sütőpapírt tenni alá) 220°C-on kb. 5-8 perc alatt süssük meg. Nem kell, chipset csinálni belőle, akkor jó, ha még nincs kiszáradva, és de már kicsit megfonnyadt.
A baguettere jöhet egy adag jégsaláta, amelyre halmozzunk bőségesen a csirke salátából, végül fektessünk rá néhány karika sült almát.
Ha kíváncsi vagy még hasonló szendvics ötletre, akkor nézd meg a videómat is 😉
Ezek is érdekelhetnek:
Ezért egyél quinoát reggelire is!
Mogyoróvajas-csokis egyéjszakás zabkása