Az egészséges életmód, és a januári célkitűzések, hogy idén nyáron jó formában leszünk, elméletben összeférhetetlenek az édességekkel. Pedig, ha egy kicsit újra gondoljuk a nassolni való fogalmát, és a délutáni mélypontunkon nem egy tábla csoki után nyúlunk, akkor máris sokat tettünk magunkért. Villámgyorsan és nagyon könnyen készíthetünk energiagolyókat, amelyek a fagyasztóban akár hetekig elvannak, bennünket pedig már a tudat is meg fog nyugtatni, hogy ha ránk tőr az édesség utáni vágy, garantáltan egészségeset fogunk enni!
Diós-mazsolás vegán energiagolyók
Nem csak nekünk jöhet jól egy ilyen egészséges édesség, de ideális tízórai lehet a gyerekeknek is, hiszen tele van értékes tápanyaggal, többek között a dióban található omega 3 zsírsav elengedhetetlen az agy megfelelő fejlődéséhez. Ráadásul jó hétvégi elfoglaltság is lehet a gyerekekkel közösen elkészíteni.
Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt, magozott datolya
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg dió
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A datolyát 15 percre meleg vízbe áztatjuk, majd átszűrjük, és bele tesszük egy aprítóba.
- Hozzáadjuk a többi alapanyagot és kb. 2 perc alatt összedolgozzuk.
- A masszából dió nagyságú golyókat készítünk, és ízlés szerint meghempergetjük fahéjban, cukrozatlan kakaóporban, vagy kókusz reszelékben
- Az energiagolyókat legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljanak.
Egy adagból kb. 30 db golyót tudunk készíteni. Hűtőben akár 1 hétig is tárolhatjuk, de fagyasztóba is tehetjük.
Ha még több energiagolyó ötletre vagy kíváncsi, akkor nézd meg ezt a videómat, amelyben további 3 receptet mutatok meg:
Ezek is érdekelhetnek:
Csokis-diós házi granola Smarta konyhájából
Egészséges tízórai? Készíts házi müzliszeletet!