Vákuumfóliázó: kacat vagy kincs?

Karácsony közeledtével gyakran lepjük meg szeretteinket különlegesebb háztartási készülékekkel, amiről úgy gondoljuk, hogy hasznos lehet, és ilyen még biztosan nincs a konyhájában. Az elmúlt években mit sem veszített népszerűségéből a vákuumfóliázó. De vajon egy ilyen készülékkel valóban örömet tudunk szerezni, vagy egy újabb, használaton kívüli eszközzel lepünk meg valakit?

A vákuumfóliázás 5 legfontosabb előnye

Egyre gyakrabban találkozunk a vákuumos tartósítási eljárással, de vajon tudjuk, hogy melyek a legnagyobb előnyei?

  1. vákuumfóliázó gép kiszívja a levegőt az élelmiszerek mellől, így oxigén hiányában a termékek hosszabb ideig őrzik meg frissességüket és zamatukat.
  2. Ha vákuum csomagolva tesszük a húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket a fagyasztóba, kevésbé vesztik el a textúrájukat, jobban meg tudják őrizni eredeti ízüket
  3. A kész ételeket tovább tudjuk tárolni, kevesebb kerülhet a szemétbe az idő előtti megromlás miatt
  4. Pénz és időt tudunk megspórolni a vákuumozó használatával
  5. sousvide eljárással történő ételkészítéshez elengedhetetlen

3 kérdés, amit tegyél fel, mielőtt vákuumfóliázót ajándékozol!

Mielőtt az egyik diszkontban beledobjuk a kosarunkba az akciós vákuumfóliázót, hogy milyen jó karácsonyi ajándék is lesz ez valakinek, érdemes pár dolgot végig gondolni.

1. Mi vajon pontosan tudjuk, hogy mire lehet használni?

Ha nem, akkor először olvassunk utána a vákuumcsomagolási eljárás előnyeinek, hogy tisztában legyünk azzal, mivel készülünk meglepni valakit, hogy ha esetleg rákérdeznek a fa alatt, hogy mi is az a készülék, röviden el tudjuk mondani, és ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe, hogy mi magunk sem tudjuk.

2. Gondoljuk végig, hogy az, akinek a vákkumfóliázót adjuk, mire tudja a legjobban használni?

Tehát keressünk legalább 2-3 olyan pontot vagy szokást, amely során egy vákuumcsomagoló gép megkönnyíti az életet. Ilyen lehet pl.:

  • jellemzően tele pakolja a fagyasztóját gyümölccsel, zöldséggel, hússal, és szeretné, hogy minél zamatosabbak maradjanak akár hónapokkal később is
  • ritkábban jár vásárolni, de akkor nagyobb mennyiségeket vesz, amelyeket jó, ha tud természetes módon tartósítani
  • gyakran főz előre, akár egy hétre is, és fontos, hogy minél tovább friss maradjon az étel
  • szereti a különleges konyhatechnológiai megoldásokat, pl. sousvide, grillezés…
  • gyakran főz másoknak is, akik nem egy háztartásban élnek vele (pl. gyerekeinek, szüleinek…)
  • rendszeresen disznótorozik, szárnyast vág, vagy vadászik, és a húst szeretné minél tovább kiváló minőségben megőrizni a húst, a szalámit, a kolbászt … mind a hűtőben, mind a fagyasztóban

3. Olcsót vagy jót szeretnél adni?

Érdemes körültekintően választani vákuumfóliázó esetében is, hiszen nem véletlen az árkülönbség a hiperek és diszkontok kínálatában, és a szakkereskedőknél megtalálható készülékek között. Technológiában jelentős eltérések lehetnek, ami hosszútávon biztosan megtérül. Ilyen lehet, hogy milyen a légáramlási kapacitás, lehet-e hozzá vákuum dobozt is csatlakoztatni, vagy csak fóliával működik, szimpla vagy dupla hegesztést tud…

Alaptartozékok vákuumfóliázókhoz

A vákuumcsomagolók azonban önmagukban nem elegendőek, szükség van még kiegészítők beszerzésére is. Ilyen lehet a többször használható vákuum doboz, illetve a különböző méretű vákuum fóliák. Amikor karácsonyi ajándéknak egy vákkumozó készüléket választunk, ne feledkezzünk meg arról, hogy alap kiegészítőket is rendeljünk.

Ezért is jó olyan kereskedőt vagy webáruházat választani, mint a Sousvide Hungary webshop, mert egész évben elérhető mindenféle kiegészítő, és nem futhatunk bele olyanba, hogy a következő karácsonyig kell várni, hogy a legközelebbi üzletlánc kínálatában ismét elérhető legyen a például a vákuumfólia.

Ki az aki biztosan örül, ha vákuumfóliázót kap karácsonyra?

  • A kezdő háziasszony – aki most ismerkedik a konyhatechnológiákkal, és nyitott minden újdonságra, amely megkönnyíti a mindennapjait
  • A gyakorlott háziasszony – aki rendszeresen nagyobb mennyiségeket főz, nagybevásárlásokat tart
  • A gourmet – aki imádja az ételkülönlegességeket, és rászánja az időt arra, hogy kísérletezzen, és megalkossa a legfinomabb falatokat
  • A vadász – aki a zsákmányt fel is dolgozza
  • A gazda(asszony) – aki haszonállatot nevel és vág, zöldséget és gyümölcsöt termeszt

Ha már tudod is, hogy ki az, aki örülne egy vákuumcsomagoló készüléknek, akkor itt számtalan különböző készülék között válogathatsz!

Ki az, akit ne lepj meg vákuumozóval?

  • Aki nem vezet háztartást
  • Aki inkább rendeli az ételt, mint hogy főzzön
  • Aki csak akkor teszi be a lábát a konyhába, amikor megkérdezi, mi lesz az ebéd 😀

A cikket a Sousvide Hungary Kft. támogatta.

Ezek is érdekelhetnek:

Ne dobd ki, vákuumozd le!

5 ötlet, hogy mire használd a vákuumfóliázódat

Egy igazi csajos vacsora: SousVide csirkemell gyümölcsökkel és sabayon mártással

4 grillpác, ha tökéletes végeredményre vágysz! – VIDEÓVAL

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.