Ki az aki nem szereti a meggyes sütit? Nem hiszem, hogy túl sok ilyen ember akad 🙂 Én egy kicsit úgy vagyok a meggyes sütivel, mint Gombóc Artúr a csokival, jöhet bármilyen formában: rétes, pite, muffin, piskóta…kockában, tekerve, töltve… Ez a recept az összes közül az egyik legkönnyebben elkészíthető, és végtelen mennyiségben fogyasztható reggel, délben, este. Ha kíváncsi vagy rá, már mutatom is a receptet.
Kata és az ő süti költeményei
Egy volt kolléganőm isteni sütiket készített, és szerencsére gyakran hozott nekünk is egy kis kóstolót. Minden sütije isteni volt, de amikor ebbe a sütibe beleharaptam, tudtam, hogy kell a recept, mert ebből tényleg nem elég egy szelet. Amikor megtudtam, hogy ez egy bögrés süti, és 5-6 perc alatt össze lehet dobni, már tudtam, hogy nincs visszaút 🙂
Hozzávalók (kis tepsihez. kb. 24×24-es formához):
- 2 egész tojás
- 1 bögre barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 dl olaj
- 1 bögre tönköly fehér liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor a szóráshoz
- friss meggy vagy fagyasztott meggy
Meggyes dobáló elkészítése:
Tojás és a cukrok habosra keverjük, majd az összes többi hozzávalót a szórócukor nélkül hozzákeverjük, beleöntjük a kikent sütőformába, rászórjuk a meggyet, és már mehet is be a sütőbe.
175°C-on kb 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha készen van, forrón megszórjuk a vaníliás cukorral.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszik a recept, nyomj egy lájkot! További videó receptek a YouTube csatornámon. Tippekért és érdekességekért kövess a Facebookon, csodás képeket pedig az Instagram oldalamon találsz.
Ezek is érdekelhetnek:
Húsvétváró répatorta, nem csak nyulaknak
Banánkenyér Smarta konyhájából VIDEÓVAL
Gluténmentes édesburgonya muffin Smarta konyhájából VIDEÓVAL
Fotó: smarta